Lietuvių atostogos – ne brangesnės nei 500 eurų

  • Teksto dydis:

Populiariausia lietuvių atostogų kryptis – Lietuvos pajūris arba gimtasis kaimas. Taip šiais metais atostogaus daugiau kaip pusė lietuvių. O šeši iš dešimties apklaustųjų teigia atostogoms skiriantys ne daugiau kaip 500 eurų, rodo internetinė Pigu.lt klientų apklausa.

Apklausa parodė, bent kartą šiais metais atostogaus ar jau atostogavo beveik 8 iš 10 internetinės parduotuvės klientų (76 proc.). Kas dešimtas respondentas (11 proc.) dar svarsto, ar šiemet atostogaus.  Tikrai neatostogausiantys nurodė 13 proc. iš daugiau kaip 6,5 tūkst. apklaustų pirkėjų.

Turkija, Graikija, Ispanija ir kitos lietuvių mėgstamos atostogų kryptys populiarumu visgi gerokai atsilieka nuo Lietuvos pajūrio ar Lietuvos gamtos prieglobsčio. Bent vienas atostogas per metus Lietuvoje renkasi kas antras lietuvis. Pailsėti į pajūrį nurodė vyksiantys 32 proc. apklaustųjų, o į Lietuvos provinciją trauks 23 proc. Penktadalis apklaustųjų (18 proc.) nurodo atostogausiantys tiesiog namuose.

Populiarėjanti atostogų krytis – didieji Europos miestai. Atostogas kelionėms po Europos didmiesčius skirs 14 proc. apklaustųjų. Lietuvių mėgstamą užsienio kurortą renkasi 8 proc. respondentų, o nedidelė dalis lietuvių (4 proc.) keliaus į tolimas egzotiškas šalis. 14 proc. apklaustųjų nurodė dar nežinantys, kur atostogaus, o 7 proc. renkasi kitus atostogų variantus.

Išlaidauti atostogoms lietuviai nelinkę. 6 iš 10 apklaustųjų (61 proc.) nurodė atostogoms skiriantys ne daugiau kaip 500 eurų. Ketvirtadalis respondentų (24 proc.) kokybiškam poilsiui skiria nuo 500 iki 1000 eurų.

Brangiau kainuojančias atostogas sau leidžia nedidelė dalis gyventojų. 7 proc. atostogoms išleidžia 1000 – 1500 eurų, 4 proc. – nuo 1500 iki 2000 eurų, dar 4 proc. poilsiauja už daugiau kaip 2000 eurų.

Dauguma gyventojų teigia neįsivaizduojantys savo atostogų be įamžintų akimirkų. Fotoaparatas – populiariausias atostogų atributas. Būtinai jį pasiimantys nurodė 45 proc. apklaustųjų.

Penktadalis atostogautojų (18 proc.) visada pasiima kremą nuo saulės. Dažnas atostogas leidžia ir su knyga. Be mėgstamos knygos atostogų neįsivaizduoja 15 proc. apklaustų žmonių. Atostogautojų bagaže vietos randa ir kompiuteris (11 proc.), priemonės nuo uodų (11 proc.), dviratis (9 proc.), palapinė ir miegmaišis (8 proc.), meškerė (7 proc.), žemėlapis (6 proc.), kiti daiktai (20 proc.).

Internetinę klientų apklausą Pigu.lt vykdė birželio 9-15 d. Iš viso nuomonę išsakė 6629 gyventojai.


Šiame straipsnyje: atostogosIšlaidospinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių