Lietuva svarsto perduoti Ukrainai lokomotyvų ir elektrinių traukinių

  • Teksto dydis:

Lietuva svarsto galimybę Ukrainai perduoti nenodaujamų lokomotyvų, elektrinių traukinių ir vagonų.

„Transporto srityje Ukraina – labai svarbi Lietuvos partnerė. Kartu su „Lietuvos geležinkeliais“ artimiausiomis dienomis svarstysime konkrečias techninės pagalbos galimybes“, – pranešime spaudai sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kuris ketvirtadienį su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Valerijumi Žovtenka aptarė paramos galimybes, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas BNS informavo, kad šiuo metu bendrovė turi 25 nenaudojamus prekinius lokomotyvus, kurių įmonė nebenaudoja nuo 2012 metų. Pasak jo, 15 iš jų buvo svarstoma parduoti aukcione, be to jiems būtinas remontas.

Įmonė taip pat turi vieną nenaudojamą 4 vagonų keleivinį elektrinį traukinį bei 2 nenaudojamus tokio traukinio vagonus.

Pasak V.Gudo, kiek ir kokiomis sąlygomis iš jų galėtų būti perduota Ukrainai, turėtų nuspręsti Susisiekimo ministerija kartu su „Lietuvos geležinkeliais“.

Ukrainos atstovai nurodo, kad pagrindinėse geležinkelio linijose trūksta priemiestinių elektrinių traukinių ir lokomotyvų, be to, didžioji dalis riedmenų yra labai susidėvėjusi.

Susitikimo metu taip pat aptarti Kijevo-Klaipėdos linijos elektrifikavimas, konteinerinio traukinio „Vikingas“ reikalai.

Birželio pradžioje Odesoje vyks Lietuvos ir Ukrainos tarpvyriausybinės komisijos posėdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Boni

Boni portretas
Vikingas tai būtu jieginis projektas tiek Ukrainai tiek Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių