Kvalifikuotų statybininkų stygiaus problemą sprendžia patys verslininkai

  • Teksto dydis:

Atsigaunant statybų rinkai, o kartu ir ruošiantis renovacijos bumui, vis garsiau kalbama apie kvalifikuotų specialistų trūkumą. Ekspertai teigia, jog vieno namo fasado apšiltinimo darbams reikia nuo 10 iki 20 kvalifikuotų darbuotojų. Tad akivaizdu, kad jų įgūdžiais būtina rūpintis jau nuo pirmųjų studijų metų.

Į tokią situaciją pro pirštus nelinkę žiūrėti verslininkai, kurie patys imasi iniciatyvos ir bendradarbiaudami su mokslo įstaigomis apmoko būsimus statybų specialistus. Polistireninio putplasčio asociacija (PPA) tęsdama bendradarbiavimą su Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VGTU) surengė seminarą, kuriame studentams buvo pristatyti naujausi tyrimai bei pateikti konkretūs realių atvejų pavyzdžiai, kurie ne visą laiką būna teigiami.

Pasak VGTU Statybinių medžiagų katedros profesoriaus dr. Albino Gailiaus, tokie seminarai studentams yra ypač naudingi, nes juose plečiamas būsimų specialistų akiratis. „Reikia atkreipti dėmesį, jog dalis studentų jau ir dabar dirba statybų sektoriuje, ar atlieką mokslinę praktiką - todėl jų kvalifikacijos kėlimas yra labai svarbus visai visuomenei. Juk visi norime gyventi kokybiškai pastatytuose, šiltuose ir jaukiuose namuose“, - teigė dr. A. Gailius. Profesoriui pritarė studentės Simona ir Ieva, kurios pabrėžė bendradarbiavimo tarp verslininkų ir mokslo įstaigų svarbą. Jų nuomone, realių atvejų analizės ir pateikti pavyzdžiai yra itin naudingi, nes kartais praktika skiriasi nuo teorijos. Studentės išreiškė norą, jog toks naudingas bendradarbiavimas ir toliau būtų tęsiamas.  

Seminarą vedęs technikos mokslų daktaras ir PPA prezidentas Česlovas Ignatavičius pabrėžė, jog jauniems specialistams reikia padėti, juos ugdyti bei aprūpinti objektyvia ir naujausia informacija. „Mūsų asociacija yra labai patenkinta bendradarbiavimu su universitetu ir tikimės, kad jis ilgai nenutrūks bei duos abipusės naudos. Visada siekiame padėti specialistams, norintiems tobulėti, dirbti kokybiškai ir sąžiningai. Šiuo tikslu visai neseniai parengėme naujas gaminio naudojimosi ir pastatų šiltinimo taisykles, kuriose detaliai ir konkrečiai yra pateikti sprendiniai, kaip teisingai šiltinti pastatus. Šias taisykles, taip pat padovanojome studentams ir tikimės, jog jos pravers ateities darbuose“, - teigė dr. Č. Ignatavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių