Keisis tarifai: paskutinė diena deklaruoti gruodį suvartotą elektrą ir dujas

Paskutinę metų dieną buitiniai vartotojai dar gali deklaruoti rodiklius už gruodį suvartotą elektros energiją, jei nenori nuo Naujųjų pasikeitus tarifams mokėti daugiau.

Kaip anksčiau pranešė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, vartotojai 2018 metų gruodį suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį turi deklaruoti ne vėliau kaip iki gruodžio 31 dienos ir už jį atsiskaityti iš karto arba ne vėliau kaip iki 2019 metų sausio 31 dienos, taikydami 2018 metų gruodį galiojusius gamtinių dujų ir elektros energijos tarifus.

Tuo atveju, jei vartotojas einamąjį mėnesį suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį deklaruoja vėliau - ne iki paskutinės einamojo mėnesio dienos, - šis kiekis bus vertinamas kaip suvartotas kitą mėnesį ir bus taikomi tuo metu galiojantys tarifai. Vadinasi, jei 2018-ųjų gruodį suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį vartotojas deklaruos 2019-ųjų sausį, atsiskaitant už jį bus taikomi nuo 2019 metų sausio 1 dienos galiosiantys tarifai.

ELTA primena, kad nuo Naujųjų buitiniams vartotojams vieno laiko zonos tarifo „Standartinis” kaina kils 15 proc. ir sieks 13 centų už kilovatvalandę (kWh). Dieninis tarifas sieks 14,3 cento už kWh, naktinis - 10 centų už kWh.

Plano „Namai” pastovi dedamoji nebrangs ir toliau kainuos 3 centus už kWh. Tuo metu vienos laiko zonos tarifas brangs 17,5 proc. ir sieks 11,4 cento už kWh, dviejų laiko zonos dieninė dedamoji - 20,4 proc. ir sudarys 12,4 cento už kWh. Naktinė dedamoji brangs 11,1 proc. ir sieks 9 centus už kWh.

Plano „Namai plius” pastovios dedamosios kaina taip pat išliks tokia pati - 6 centai už kWh. Vienos laiko zonos tarifo kaina pakils 18,5 proc. ir sudarys 10,9 cento, dviejų laiko zonų dedamoji brangs 20,4 proc. ir sudarys 11,8 cento, naktinė dedamoji brangs 11,5 proc. ir sudarys 8,7 cento už kWh.

Tuo metu gamtinių dujų kaina visų grupių vartotojams (tiek sunaudojantiems iki 300 kubinių metrų dujų per metus, tiek sunaudojantiems daugiau) išaugs tiek pat - 7 centais už kubinį metrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOKIŲ PROBLEMŲ NĖRA:

JOKIŲ PROBLEMŲ NĖRA: portretas
IKI 2018-12-31 DIENOS 24 VAL NAKTIES __REIKIA UŽSIRAŠYTI DUJŲ IR ELEKTROS RODMENIS. __O MOKĖTI UŽ TAI SENAIS TARIFAIS GALIMA IKI 2019-01-31 ___ JŪS MOKĖSITE UŽ GRUODĮ.__________ NAUJAIS TARIFAIS MOKĖSITE VASARIO MĖNESĮ (UŽ SAUSĮ).

Cha

Cha portretas
Ko jūs niervijatės, juk reikia biedniem energetikam premijas išsimokėt!

STEPAS

STEPAS  portretas
Nors ir turiu sutartį, kurios kartais nepavykdavo apmokėti dėl per mažo limito, ėmiau ir apmokėjau pats. .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių