Kaliningrado šiluminė elektrinė toliau tieks elektrą Lietuvai

  • Teksto dydis:

Antroji Kaliningrado šiluminė elektrinė 2016 metais toliau tieks elektros energiją Lietuvai, pirmadienį žurnalistams pranešė jos vadovas Olegas Gurilevas.

"Elektrinės 2016 metų darbų planas numato gaminamos elektros energijos tiekimą į Lietuvą, kaip ir ankstesniais metais. Mes iš Lietuvos negavome jokių dokumentų apie nutraukiamus pirkimus. Energetikoje tokie perspėjimai būna pateikiami iš anksto", - sakė antrosios Kaliningrado šiluminės elektrinės vadovas.

Jo vertinimu, Lietuvai šiemet gali būti parduota apie 30 proc. elektrinės gaminamos elektros energijos. Tiek Lietuva jos įsigijo ir 2015 metais, kai Kaliningrado elektrinė iš viso pagamino 6,134 mln. kilovatvalandžių elektros energijos.

"Jeigu ateityje mūsų kaimynai nepirks pas mus elektros, antrosios Kaliningrado šiluminės elektrinės pajėgumai bus sumažinti. Bet ir papildomi pajėgumai srityje bus statomi galvojant apie tai, kad būtų galimybė pertekline energija aprūpinti Lietuvą", - sakė O.Gurilevas.

Pasak jo, planuojamas Lietuvos išėjimas iš Rusijos energetikos sistemos nereiškia, kad visos elektros perdavimo linijos, jungiančios šalis, bus išjungtos.

"Jeigu dabar Lietuvai ekonomiškai naudinga pirkti elektrą Kaliningrado srityje, tai ir ateityje tokia galimybė turėtų egzistuoti", - tvirtino O.Gurilevas.

Antroji Kaliningrado šiluminė elektrinė yra Rusijos koncerno "Inter RAO JES" filialas. Pirmasis 450 MWgalios elektrinės blokas pradėtas eksploatuoti 2005 metų rudenį, analogiškas antrasis - 2015-ųjų gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
turejom atomine kur elektra kaonavo 1,5 cento ir ignalina buvo saugi iki 2040 metu

principingam beretnykui

principingam beretnykui portretas
tai pirk zvakes patriote, ko lauki?

Principingiems

Principingiems portretas
buitiniai vartotojai moka uz kilowatvalande 0,129 EUR . Tai , su musu atlyginimais ir pensijomis, labai brangu . Nesuprantu kodel nepirkti is Kaliningrado jei rusai parduos pigiau negu musu draugai .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių