A. Butkevičius: B. Bradauskui nedera siūlyti PVM lengvatos žuviai

  • Teksto dydis:

Socialdemokratui Broniui Bradauskui, kuris yra žuvis auginančios bendrovės akcininkas, nedera siūlyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šviežiai žuviai, pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Parlamentarui, kuris pats turi žuvies auginimo verslą, apskritai nederėtų siūlyti tokios lengvatos. Net nederėtų balsuoti“, - BNS teigė A.Butkevičius, kurio komentarą perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė.

Premjeras pabrėžė, kad jis pats siūlo įteisinti PVM lengvatą tik šviežiai ir atšaldytai mėsai, o ne tvenkiniuose užaugintai žuviai.

B.Bradauskas, valdantis 50 proc. Elektrėnų savivaldybėje, Peliūnų kaime esančios bendrovės „Bartžuvė“ akcijų, siūlo tvenkiniuose išaugintai žuviai ir šviežiai atšaldytai mėsai taikyti 5 proc. PVM tarifą. Tokiam pasiūlymui ketvirtadienį po pateikimo pritarė Seimas.

„Ar mokesčių lengvata padės mano bendrovei? Sunku pasakyti. Esu „Bartžuvei“ paskolinęs pusę milijono – kad nebankrutuotų“, – Seime ketvirtadienį prisipažino B.Bradauskas, rašo portalas 15min.lt.

Jei siūlymas bus priimtas, PVM tarifas tvenkiniuose užaugintai žuviai turėtų mažėti nuo 21 iki 5 proc., o biudžetas dėl to prarastų 18 milijonų eurų, rašo portalas.

2013 metų gegužę B.Bradauskas valdė 50 proc. „Bartžuvės“, dar tiek pat - Ona Panasenkienė. Įmonės pajamos 2014 metais sumažėjo 20,5 proc. iki 333,6 tūkst. eurų, grynasis pelnas - 23,7 proc. iki 4,6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cipolinas

Cipolinas portretas
Kam Jums lengvatų ;) varykites lauk ;)

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tas Bradauskas ne tik PVM, bet ir mus su tavim suvalgys,jei žioplinėsim. Bradausko išsilavinimas: 1978–1981 -Leningrado aukštoji partinė mokykla, neakivaizdinės studijos, valstybės valdymo organizavimas. Bradauskas yra tipiškas komunistinis išgama, tapęs labai turtingu mūsų tariamoje revoliucijoje. Šnekėti apie skandalą su PVM yra mažai.

Kęstui Br.

Kęstui Br. portretas
Čia straipsnis apie PVM ir žuvį, o tu balamutę - apie revoliuciją.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių