A. Armonaitė: Lietuva kalbasi ir su JAV bei Prancūzijos gynybos pramonės įmonėmis

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad dėl investicijų į Lietuvą taip pat deramasi su JAV, Prancūzijos bei kitų šalių gynybos pramonės įmonėmis.

„Iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos, kai kurių kitų šalių, kur natūraliai yra stipri gynybos ir saugumo pramonė“, – žurnalistams Seime antradienį sakė A. Armonaitė, paklausta su kokių šalių įmonėmis dar kalbamasi dėl investicijų.

Tuo metu, pasak ministrės, susitarimus su Vokietijos karinės pramonės milžine „Rheinmetall“ dėl 155 mm artilerijos amunicijos gamyklos statybų Lietuvoje tikimasi pasirašyti per artimiausias dvi savaites.

„Dirbame su įmone, kalbamės ir tikiu, kad artimiausių dviejų savaičių eigoje bus pasirašyti tam tikri susitarimai“, – sakė A. Armonaitė. 

„Rheinmetall“ bus pirmas projektas, tačiau tikiuosi ir žinau – darysime viską, kad būtų toli gražu ne paskutinis.

 

Jos teigimu, susitarime bus apibrėžtas ir Lietuvos valstybės dalyvavimas gamyklos statybų projekte, tačiau A. Armonaitė nedetalizavo, ar Lietuva galėtų turėti būsimos „Rheinmetall“ gamyklos akcijų, kiek valstybė galėtų investuoti, kur būtų statoma gamykla.

„Kol kas detalių pakomentuoti negaliu, nes nėra dar viskas sutarta. Kol nesutarta, tol ir nekomentuojame“, – teigė A. Armonaitė.

„Galime kalbėti ne tik apie bendras investicijas arba pagalbą įmonei, bet ir apie įsigijimus. (...) Dabar konkrečių sumų aš tikrai nesu įgaliota pakomentuoti“, – pridūrė ministrė.  

Seimui antradienį pristatomos pataisos, kurios sudarytų sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams, įskaitant ir „Rheinmetall“, kuo greičiau kurti čia savo gamyklas.

„Imamės svarbių įstatyminių pokyčių, kad Lietuva taptų draugiškiausia šalimi stambioms gynybos ir saugumo investicijoms. „Rheinmetall“ bus pirmas projektas, tačiau tikiuosi ir žinau – darysime viską, kad būtų toli gražu ne paskutinis“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Vyriausybė siūlo nustatyti tvarką, kada dideli gynybos pramonės projektai galėtų būti pradėti statyti dar neturint statybos leidimo, o jį privalėtų gauti iki statybų pabaigos.

Tai numato Investicijų, Žemės, Teritorijų planavimo ir Statybos įstatymų pakeitimai. Priėmus juos Vyriausybė didelę gynybos pramonės investiciją galėtų pripažinti neatidėliotinai svarbia valstybės saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paskutiniai

Paskutiniai  portretas
Šansai pasipinigauti...

:)))

:))) portretas
o su ufonautais nesitaria?

Kvaile Armonaite, pasikalbek su BLM

Kvaile Armonaite, pasikalbek su BLM portretas
gsl tau proto per burna ipus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių