Apklausa: kainų didėjimas pakeitė šeimų vartojimo įpročius

Nuolat didėjančios maisto, degalų, komunalinių patarnavimų kainos vis didesnę dalį lietuvių varo į neviltį - kainų didėjimas pakeitė daugiau nei trečdalio šeimų vartojimo įpročius.

Net 36,2 proc. Lietuvos didmiesčių gyventojų teigia, kad maistui privalo skirti jau didžiąją dalį šeimos pajamų, o 19 proc. brangesnius produktus pakeitė pigesniais ir renkasi nukainotas prekes, rodo savaitraščio „Veidas“ pirmadienį skelbiami apklausos rezultatai.

43,3 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad išlaidos padidėjo, bet šeimos vartojimo įpročių tai nepakeitė, o 54,8 proc. apklaustųjų pareiškė, kad degalų brangimas piktina, bet automobiliu jie naudojasi tiek pat, kiek ir anksčiau.

Degalų brangimas žmones skurdina kiek mažiau, bet automobilių atsisakė jau 10 proc. respondentų, 13,8 proc. jais mažiau važinėja, o 4,4 proc. prisipažįsta perką kontrabandinius degalus.

Apklausą „Veido“ užsakymu balandžio 10-11 dienomis atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime consulting“. Apklausta 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Seniai perku tik nukainuotas prekes, bet žmonių prie jų , paskutiniu metu tik didėja.Tai ir matosi, kad vieni nežino kur milijonus išleisti, o kiti (kurių dauguma) turi tenkintis nukainuotomis prekėmis.

o

o portretas
man nera ko i tas parduotuves vaikscioti-nusiperku kg kruopu savaitei 2 zmonems,o sestadienis ir sekmadienis sulciu ir arbatos dienos(nors ir dirbu,bet daugiau sau leisti negaliu0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių