Apklausa: asmenines išlaidas su sutuoktiniu dažniau derina moterys

  • Teksto dydis:

Prieš priimdamos sprendimą, ar pirkti asmeninius daiktus, moterys labiau linkusios pasitarti su savo sutuoktiniais. O vyrai dažniau sau leidžia priimti sprendimus dėl asmeninių daiktų įsigijimo be žmonų palaiminimo.

Be to, daugiau vyrų nei moterų gali išleisti stambesnes sumas, nepaklausę antrosios pusės nuomonės, rodo „Mano Creditinfo“ vartotojų tyrimas.

Daugiau nei 5300 vartotojų internetu atsakė, kiek daugiausia pinigų gali išleisti asmeniniam pirkiniui (pvz., naujam telefonui), nepasitarę su sutuoktiniu.

Dauguma, arba 37 proc., respondentų nurodė, kad su sutuoktiniu derina beveik kiekvieną pirkinį, Atsiklausti antrosios pusės nuomonės apie planuojamą pirkinį labiau linkusios moterys nei vyrai. Pavyzdžiui, dėl beveik kiekvieno asmeninio daikto su sutuoktiniu tariasi 40 proc. moterų. Palyginimui, vyrų, kurie tariasi su žmonomis dėl daugelio pirkinių, yra 34 proc.

Dažniausiai apklausoje įvardinta suma, kurią vyrai ir moterys gali išleisti, neatsiklausę vienas kito, yra 100 EUR. Ją pasirinko 22 proc. visų respondentų. 12 proc. apklaustųjų be sutuoktinio žinios galėtų asmeniniam pirkiniui skirti iki 200 EUR, 10 proc. – iki 300 EUR.

„Apklausa parodė, kad vyrai dažniau nei moterys linkę išleisti stambesnes sumas neatsiklausę sutuoktinio. 9 proc. vyrų asmeniniams pirkiniams galėtų išleisti 500 EUR, nepasitarę su antrąja puse. O moterų, kurios be sutuoktinio žinios sau leistų tokio dydžio pirkinius, tėra 5 proc. Atotrūkį lemia vyrų ir moterų atlyginimų skirtumai, taip pat tai, kad vyrai paprastai yra atsakingi už finansinius sprendimus šeimoje. Tačiau, žinoma, tai yra individualu ir ne visuomet taisyklė“, – sako Andrius Bogdanovičius, kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius.

Respondentų taip pat buvo klausiama, kaip jie vertina naują valstybės reikalavimą nuo gegužės imant vartojimo kreditą ar perkant lizingu atsivesti sutuoktinį, kurio kreditingumas irgi turi būti įvertinamas.

48 proc. apklaustųjų nuomone, toks reikalavimas yra nebūtinas, nes sutuoktinis savarankiškai gali pateikti visus duomenis, kurių teisingumą galima patikrinti. Tuo tarpu 44 proc. sako, kad būtinas ir jų dalyvavimas sutuoktiniui sudarant vartojimo kredito ar lizingo sutartį. Likę 8 proc. respondentų neturi nuomonės šiuo klausimu.

Apklausa atlikta gegužės 24–29 dienomis internetu. Atsakymus apklausoje pateikė daugiau nei 5300 sutuoktinį turinčių respondentų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cinikas

cinikas portretas
vyrai iš viso neturi asmeninių išlaidų, todėl jiems su žmonomis tartis nereikia. :)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių