Apklausa: 80 proc. Lietuvos gyventojų - už energetinę nepriklausomybę

Beveik 80 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog šalis turi mažinti energetinę priklausomybę nuo vieno tiekėjo.79 proc. žmonių pasisako už priklausomybės mažinimą, 19 proc. – prieš, o 6 proc. neturi nuomonės, parodė Visagino atominės elektrinės užsakymu gegužės mėnesį atlikta apklausa, pranešė VAE.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Sprinter tyrimai“ atlikta apklausa taip pat parodė, kad daugiau kaip 70 proc. gyventojų palankiai vertina, jog naujosios AE projektas yra regioninis ir jame dalyvauja kaimyninės šalys - Estija bei Latvija.

Anot apklaustųjų, teigiamai šalių bendradarbiavimas vertinamas dėl didesnės darbo kontrolės ir kokybės, atsakomybių pasiskirstymo.Kaip šiuo klausimu pasiskirstė kitų apklausos dalyvių balsai, VAE nepranešė.

Su jos atstovais BNS susisiekti nepavyko.Lietuva importuoja apie 75 proc. elektros, kurios didžioji dalis perkama iš Rusijos, o 100 proc. šaliai reikalingų dujų importuojama iš Rusijos koncerno „Gazprom“.Tyrimą atliko bendrovė „Sprinter tyrimai“, apklaususi 1005 respondentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gero

gero portretas
Kam cia tokios kavailos apklausos, gal kas pinigeliu susizere per kvailas apklausas, kas ja vykde?

kaunas

kaunas portretas
taip ir mes uz ja.

bronius

bronius portretas
Balsuokime per Seimo rinkimus už partiją Tvarka ir teisingumas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių