Apklausa: 80 proc. Lietuvos gyventojų - už energetinę nepriklausomybę

Grįžti į straipsnį

gero

gero portretas
Kam cia tokios kavailos apklausos, gal kas pinigeliu susizere per kvailas apklausas, kas ja vykde?

kaunas

kaunas portretas
taip ir mes uz ja.

bronius

bronius portretas
Balsuokime per Seimo rinkimus už partiją Tvarka ir teisingumas.

ta

ta portretas
tai uz kiek nusipirko apklausa...

RM

RM portretas
Nereikia nei apklausos, už energetinę nepriklausomybę yra visi tikri lietuviai.

Viktor

Viktor portretas
vei uzsakitas straipsnis. kokia blin nepriklausomybe. kokie 80%? vistek tai bus kazkeno tai bizniukas. ir kaip ne karta jau sakyta: isvis ne naudingas lietuvoj proektas!

Genys

Genys portretas
Uz energetines nepriklausomybe, uzteks serti rusus.

Vperiod

Vperiod portretas
Nu i idiotskoje nazvanije - kakaja eshio nepriklausomybe? Nepriklausomybe budet togda, kogda Litva odni drova budet zhech, bol'she u nejo nichego net. Sud'ba Litvy takaja - vsegda byt' zavisimoj.......

gebelsas

gebelsas portretas
80 procentų už energetine nepriklausomybe ir 99 procentai prieš atomines elektrines statybos afera...

TT

TT portretas
TO 3 KISKIS SAVO PARTIJA TARP KOJU TEN JAI IR VIETA

Kęstas

Kęstas portretas
Atominė elektrinė neišlaiko konkurencijos su skalūnų dujomis, nes šių dujų yra tiek daug ir jos yra tokios pigios. Amerikiečiai pirmieji įvaldė skalūnininių dujų technologiją. Tuo tarpu lenkai yra labai proamerikietiški, todėl jie leidžia Lenkijoje išgauti skalūnų dujas. Be to, Lenkijoje turima pakankamai vietos ir panaudotam vandeniui. Tuo tarpu branduolinę energetiką vėl siekiama įkraustyti į Lietuvą dešimtmečiams. Atominei elektrinei prisieina konkuruoti su pigia skalūnų dujų energija. Ar nors vienas atomo entuziastas apie tai pagalvojo? Pasak ekonomisto R.Kuodžio, nemažai vandens nutekėjo nuo "LEO" skandalo laikų, per tą laiką galėjo atsirasti argumentų, kodėl atominės elektrinės nebereikia. „Nebuvo tuo metu nei fukušimų, nei skalūnų dujų revoliucijos. Tuo metu alternatyvos, žaliosios technologijos dar buvo gana brangios. Dabar remtis 5 m. įstatymu darant tokį sprendimą? "LEO" buvo papokštavimas“, – teigia R. Kuodis

Kęstas

Kęstas portretas
Šiandien saulė Vokietijai duoda tiek elektros, kiek gaunama iš dvidešimt atominių elektrinių. Štai citata iš Spiegel: _Über Deutschland strahlt die Sonne, und die Solaranlagen laufen auf Hochtouren. Erstmals haben sie 22.000 Megawatt Strom produziert. Das entspricht der Leistung von rund 20 Kernkraftwerken - ein neuer Rekord._ Ką mes tuo tarpu darom? Riejamės, kaip geriau įgelti rusams. Politikų tauta.

abiems kestams

abiems kestams portretas
Galit kad ir kelnes sikt bet jokios nepriklausomybes nebus. Pas mus toks klimatas kad galima naudoti arba dujas arba kieta kura arba elektra, kadangi kaip vienas teisingai pastebejo apart malku nieko neturim teks pirkti is tiekejo nemokesim rusams mokesim norvegams ar panasiai jei naudosim tiekejo kurio dujos ar elektra eis per ruso magistralinius tinklus tai anokia cia nepriklausomybe, jei is norvegu kaina bus identiska dabartinei o lygint musu ekonomika ir vokietijos tai tas pats kas turguje prekiaujancios bobutes ir maximos pelnai.

Racionalus žmogus

Racionalus žmogus portretas
Šiokią tokią nepriklausomybę suteikia energijos gamybos žaliavų rūšių diversifikavimas, tačiau perėjimas nuo dujų prie atominės, tai mano manymu, gaunasi didesnė priklausomybė. Viską lemia statybos ir gamybos kaštai. Atominė elektrinė - nesaugi, be to reikės daug investicijų panaudotų atliekų saugojimui. Vadinasi reikės skolintis, o skolas grąžinti. Prasiskolinę nebūname nepriklausomi: turime paklusti kreditorių reikalavimams, aukoti savo nepriklausomybę. Reikėtų skatinti ir stiprinti elektros energijos ir šilumos gamybą iš atsinaujinančių energijos šaltinių - tai ir ekonominė nauda ir ekologija.

Galerijos

Daugiau straipsnių