Alternatyvios investicijos: didesnė rizika, bet ir didesnė grąža

  • Teksto dydis:

Finansų ir privačių fondų ekspertas Rokas Pečiulaitis sako, kad informacijos apie alternatyvias investicijas Lietuvoje yra labai mažai, todėl ir tokių investicijų nėra gausu. Alternatyvios investicijos yra atskira rizikos turto klasė, į kurią žmonės investuoja per turtinę veiklą. Tai gali būti investicija į nekilnojamąjį turtą per fondinę veiklą, investavimas į startuolius ar kitas platformas, kurios turi didelį potencialą, aiškina ekspertas.

R. Pečiulaitis sako, kad Lietuvoje itin gausiai investuojama į indėlius, bet dėl ECB politikos gyventojai beveik negauna jokios grąžos.

„Atrodo, kad rinkoje trūksta edukacijos ir pasitikėjimo [alternatyviu investavimu – LRT.lt]. Rizika yra didesnė, bet tai kompensuojama didesne grąža. Taip pat ir akcijų biržoje yra didelė rizika, nes investuojama į konkrečią kompaniją. Tačiau alternatyvūs fondai diversifikuoja riziką ir tai yra labai svarbus momentas, nes tą riziką valdo fondo valdytojai“, – aiškina ekspertas.

Daugiau apie alternatyvius fondus išgirskite įraše ir penktadienį prasidėsiančioje konferencijoje „Alternative Investment Forum“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių