Alaus darykloje – pokyčiai

Danijos bendrovės "Royal Unibrew" valdomos antros pagal dydį alaus daryklos "Kalnapilio-Tauro grupė" vadovas Valdas Tekorius atsistatydina iš pareigų. Tačiau jis lieka valdybos nariu.

Nuo 2004-ųjų įmonei vadovaujantis V.Tekorius BNS teigė, kad alaus daryklos generalinio direktoriaus postą palieka šalių susitarimu, tačiau ne savo noru.

"Man ši žinia buvo labai netikėta, niekas negalėjo net pamanyti", – teigė V.Tekorius.

Jis savo atleidimą siejo su bendrovės akcininkės "Royal Unibrew" prasta finansine padėtimi ir nauja pasikeitusios vadovybės politika.

"Kokį mėnesį atsipūsiu, o paskui ieškosiu darbo. Tikiuosi, sulauksiu kokių nors įdomių siūlymų", – sakė V.Tekorius.

Jį generalinio direktoriaus poste nuo kovo 1-osios pakeis dabartinis "Kalnapilio-Tauro grupės" pardavimo direktorius Marijus Kirstukas.

Bendrovės pranešime pokyčiai aiškinami tuo, kad Danijos "Royal Unibrew", Baltijos šalyse valdanti įmones "Kalnapilio-Tauro grupė", "Cido Grupa" ir "Lacpesas alus", nuo šių metų kovo 1 d. reorganizuoja valdymo struktūrą.

"Kalnapilio-Tauro grupės" pranešime teigiama, kad nuo kovo 1-osios dabartinis "Cido Grupa" generalinis direktorius Jesperas Coldingas skiriamas Baltijos regiono generaliniu direktoriumi, o jo pavaduotoju bus V.Tekorių pakeisiantis M.Kirstukas.

Anot bendrovės, valdymo struktūra keičiama siekiant veiklos Lietuvoje ir Latvijoje efektyvumo ir operatyvumo. Atsižvelgiant į skirtingus Baltijos valstybių pardavimo kanalus, produkcija toliau bus tiekiama ir klientai aptarnaujami tų šalių atitinkamų padalinių, jokių pokyčių juose nenumatoma.

Praėjusių metų veiklos rezultatų "Kalnapilio-Tauro grupė" dar neskelbė. Įmonės bendros pajamos pernai per devynis mėnesius buvo 147 mln. litų – 26 proc. daugiau nei 2007-ųjų sausio–rugsėjo mėnesiais.

"Royal Unibrew" yra vienintelė "Kalnapilio-Tauro grupės" akcininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių