V. Garastas apie ištižusį LKF skandalą: man įdomiausia, kam tai buvo naudinga

Skandalo burbulas, pastarosiomis savaitėmis pūtęsis Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF), ketvirtadienį subliuško. Iš pradžių skambiai apie pasitraukimą pareiškę LKF vadovai ir vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, užkulisiuose, matyt, tęsė derybas. Jas vainikavo bene racionaliausias sprendimas. Ketvirtadienį LKF išplatino pranešimą, kuriame oficialiai informavo, jog Arvydas Sabonis lieka prie šalies krepšinio vairo. Panašu, kad su legendiniu krepšininku grįš ir J.Kazlauskas. Tuo tarpu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sutiko palikti postą.

„Apsisprendžiau, kai A. Sabonis sutiko likti Lietuvos krepšinio federacijoje. Tai buvo lemiamas veiksnys man priimant sprendimą. Esu dėkingas Vladui Garastui, kuris mane atvedė į federaciją, džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dirbti su A. Saboniu. Krepšinis ir toliau bus labai svarbi mano veiklos ir gyvenimo dalis“, – atsisveikindamas su LKF teigė M. Balčiūnas.

- Kaip vertinate tokią konflikto federacijoje atomazgą? – kaunodiena.lt paklausė LKF garbės prezidento V.Garasto.

- Jei grįžta A. Sabonis – tai geriausias variantas. Visi žinome, ką jis reiškia Lietuvos krepšiniui. Vertinu teigiamai. Tai vienintelė įmanoma konflikto pabaiga.

- Po visuotinio LKF vadovų pasitraukimo, netgi realesnis buvo kitas variantas – netrukus turėjo įvykti naujo LKF prezidento rinkimai. Kartu būtų tekę ieškoti ir naujo rinktinės trenerio vietoj durimis trenkusio Jono Kazlausko.

- Aš tokių pasitraukimų nesuprantu. Buvo 4 metų kontraktas, jo niekas neatšaukė. Europos čempionate buvo pasiekti puikūs rezultatai. Ir staiga – išeiname. Žinote, per mano karjerą irgi būdavo visokių situacijų. Ir sunku būdavo, ir intrigų. Treneris privalo būti kovotojas. .. Dabar treneris grįžta. Viskas tvarkoje. Aš visada sakiau, kad J. Kazlauskas yra geriausias treneris, ir jis turi dirbti su geriausiais krepšininkais. Dabar – viskas tvarkoje. Treneris grįžo, visi einame į šviesų rytojų. Į naujas Lietuvos krepšinio pergales.

- Ar nemanote, kad dėl konflikto labiausiai pralaimėjo pats krepšinis?

- Tai akivaizdu. Man kyla kitas klausimas: kas visą tai organizavo? Kas iš to laimėjo? Pirmiausia iš to laimėjo žiniasklaida. Jos reitingai dėl šitų peripetijų labai pakilo. Vadinasi, žurnalistams dėl kilusio skandalo buvo geriau. Dabar tik palinkėčiau, kad federacija ramiai dirbtų toliau ir taip nebesiblaškytų.


Šiame straipsnyje: SabonisGarastasLKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
viskas labai paprasta - elementarus nesusikalbėjimas, kurio pilna visur. Ti šiuo atveju Sabonis neturi tokių įgūdžių, kaip tvarkytis su konfliktais, o žiniasklaida pasigavo ir visu apkakojo

JO

JO portretas
Naudinga buvo Vilniaus chebrytei, kuri nemėgsta Kauno dominavimo krepšinyje.

argi

argi portretas
nesuprantate, kad tikrai buvo konfliktas, kurio niekas nenori viešai skelbti, nes ta išgirtoji žiniasklaida tuoj pat virsta purvasklaida ir be jokių skrupulų pradeda skelbti savo versijas. Niekada nepasitikėčiau jokia žiniasklaida, o tik labai gerbiamais, kultūringais ir protingais žurnalistais. Tačiau ar dar yra tokių? Manau, kad yra. Grįžo Sabas, Kazlauskas, Guoga, ko dar norėti? Ko gero tai puikiausias variantas. Tai vieni padoriausių ir patriotiškiausių krepšinio asų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių