Po „Žalgirio“ pergalės – Š. Jasikevičiaus pamokėlė apie vaikų svarbą

Kauno „Žalgiris“ po antrųjų pusfinalio serijos rungtynių į Ispaniją išleido Augusto Limą, kurio žmona pagimdė vaiką.

Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną“ išgirdo klausimą, kaip vertina, jog brazilas išvyko tokiu svarbiu serijos metu. Treneris žurnalistui davė gyvenimo pamokų – pabrėžė, kad vaikai yra kur kas svarbiau nei krepšinis.

„Kaip aš tai vertinu? Aš jam leidau išvažiuoti. Ar tu turi vaikų? Ne? Tai kai turėsi vaikų, jaunuoli, suprasi. Čia yra maksimumas, ką žmogus gali patirti. Vau, geras klausimas. Tu galvoji, kad krepšinis yra svarbiausias gyvenime? Pusfinalis yra svarbus? O kam jis yra svarbus? Kuriai komandai? Tu matei, kiek žiūrovų atėjo? Svarbu? Kai pamatysi pirmą kartą savo vaiką, tada suprasi, kas gyvenime yra svarbiausia. Ateik tuomet su manimi pakalbėti. Nieko negali būti didingiau pasaulyje nei vaiko gimimas. Patikėk manimi, nei titulai, niekas. Augusto Lima yra padangėse dėl emocijų, aš labai dėl to džiaugiuosi“, – pasisakė Jasikevičius.

„Žalgiris“ trečiose rungtynėse Kaune laimėjo 83:60 ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2-1. Ketvirtosios rungtynės pirmadienį vyks Klaipėdoje.

„Šįkart tikrai daugiau mažiau kontroliavome rungtynes nuo pat pradžių. Tik kai kurios detales neleido nutolti pirmoje pusėje. Nepasiėmėme kelių kamuolių, už ką varžovai mus nubaudė 6 taškais. Palikti „Neptūną“ su 60 taškų yra geras rezultatas. Padarėme išvadas, labiau koncentravomės į gynyba ir tai davė rezultatų“, – apie rungtynes kalbėjo treneris.

Antrose serijos rungtynėse „Žalgiris“ Klaipėdoje suklupo 70:73, o po pralaimėjimo Jasikevičius kritikavo savo auklėtinius dėl kovingumo stokos. Šįkart jis pabrėžė, kad komanda padarė išvadas.

„Krepšininkai gerai sureagavo. Čia yra atkrintamosios, žaidžiame kas tris dienas. Emocijos ir užsikūrimas yra labai svarbu, tai viską ir lemia. Su „Neptūnu“ šiemet  jau žaidėme 8 kartus, tad varžovams pasiūlyti kažko naujo yra labai sunku. Yra vienas kitas naujas derinys, kuris duoda per rungtynes du taškus. Reikia kuo greičiau užmiršti kiekvienas rungtynes, tai yra tik vienas taškas. Tikrai svarbiausia yra kova, viską palikti aikštelėje. Vėliau tik prasideda taktika ir teorija“, – kalbėjo treneris.

Limai išvykus į Ispaniją ir dėl traumų negalint žaisti Isaiah Hartensteinui (pasisuko koją) bei Martynui Varnui, „Žalgiris“ susidūrė su žaidėjų stoka – rikiuotėje liko tik 11 žaidėjų, todėl buvo pakviestas pastaruoju metu krepšinio nė nežaidęs Gytis Masiulis.

„Gytis čia buvo, nes reikėjo 12 žaidėjų. Jis pastaruoju metu krepšinio pratybose nė nedirbo. Dabar jaunimas yra susikoncentravę ties fizinio pasiruošimu. Šįkart jis praktiškai buvo dėl skaičiaus“, – atskleidė treneris.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių