Po serbų niukso – A. Sabonio kritikos strėlės rinktinės treneriams ir žaidėjams

Tas ginklas, kurio buvo labiausiai baiminamasi, iššovė skaudžiausiai. Serbijos nacionalinės rinktinės vidurio puolėjas Nenadas Krstičius į šipulius sudaužė Lietuvos rinktinės gynybą ir privertė mūsiškius 38-ąjį Europos čempionatą pradėti karčiu pralaimėjimu.

B grupės favoritų dvikovoje Dušano Ivkovičiaus auklėtiniai nepaliko vilčių lietuviams 63:56.

Nors lietuviai į Jesenices atsivežė net šešis aukštaūgius, nei vienas jų sulaikyti Maskvos CSKA bokšto N.Krističiaus nepajėgė. Lietuvių negelbėjo nei tai, kad Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas sezoną treniravo N.Krstičių CSKA komandoje, o tam pačiam Rusijos superklubui tuomet priklausė ir Darjušas Lavrinovičius.

D.Ivkovičius pergudravo J.Kazlauską dramatiškai pasibaigusiame 2011–2012 m. Eurolygos finale, kai sensacingai atvedė Pirėjo „Olympiacos“ į Europos viršūnę. Pergudravo ir šįsyk, nors į Slovėniją atsivežė ypač jauną, neužgrūdintą, tačiau trokštančią ir degančiomis akimis komandą. Abiejų mačų skirtumas tas, kad Stambule N.Krstičius buvo J.Kazlausko artilerijoje, o šįsyk – D.Ivkovičiaus. Ir abu kartus šis ginklas suveikė skirtingai.

Į lietuvių krepšį  N.Krstičius įmetė 20 taškų, tuo tarpu mūsų aukštaūgių šešetukas (Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas, Linas Kleiza bei broliai Lavrinovičiai) kartu sudėjus 24.

“Mačo pirmoje pusėje akivaizdžiai nesusitvarkėme su aukštaūgiais. Tai, ko gero, ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl varžovai lemtingai pabėgo. Po to broliai Lavrinovičiai kiek sugebėjo šią problemą išspręsti, tačiau pavyti serbų jau neįstengėme“, - po mačo pripažino J.Kazlauskas.

Paklaustas, kodėl šįsyk labai kukliai sužaidė jaunieji J.Valančiūnas ir D.Motiejūnas, J.Kazlauskas gūžčiojo pečiais. „Nežinau, galbūt šiek tiek pernelyg jaudinosi, tačiau tikiuosi, kad abu jie dar šiame čempionate ir ateityje sužais daug gerų ir gražių rungtynių. Apskritai šiandien serbai žaidė geriau ir pelnytai laimėjo“, - pripažino strategas.

Viso mačo metu aiškiai aikštelėje dominavę serbai į neviltį varė ne tik gana gausiai į „Podmežaklos“ arenos tribūnas susirinkusius lietuvius, bet ir geriausią visų laikų Lietuvos krepšininką Arvydą Sabonį. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas pasirėmęs ranka ramiai stebėjo mačą VIP tribūnoje ir niekaip negalėjo suprasti, kas dėjosi aikštėje.

„Nesuprantu, kaip taip gali nutikti. Mano manymu, jei negali apsiginti vienas prieš vieną, tai turi tau kažkas padėti. To šį kartą pasigedau“, - strėles į trenerių ir rinktinės aukštaūgių daržą po mačo paleido legendinis krepšininkas.

Dalyvaukite mūsų portalo konkurse ir atspėkite lietuvių rungtynių rezultatą



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Nėra komandoje kovinės dvasios, žaidžia kiekvienas sau. Būtų gerai jei būtų galimybė, nedelsiant pakeisti trenerį.

Krepšinis

Krepšinis portretas
Stebėk krepšini gyvai internetu: http://topcar.lt/tv/tv3/ Arba žiūrėk rungtynių įrašus online: http://topcar.lt/tv/eurobasket-2013-rungtyniu-irasai/

tututis

tututis portretas
Vienas Krstičius įmetė beveik tiek, kiek visi šeši Lietuvos rinktinės aukštaūgiai, vyrai kaip ąžuolai. Tai yra gėda, tai yra skandalas, tai yra akibrokštas, kuris būtinai įeis į krepšinio istoriją. O tas teisinimasis dėl jaudulio tiesiog juokingas. Gali jaunamartė prieš pirmą naktį jaudintis, bet ne tokie vyrai...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių