Kaunas parodė pagarbą Lietuvos krepšinio tėvui V. Garastui

  • Teksto dydis:

Artėjant iškilmingai Lietuvos krepšinio 95-mečio šventei, kuri sekmadienį bus surengta „Žalgirio“ arenoje, Kauno „Žalgirio“ klubas atidavė pagarbą Lietuvos krepšinio legendai Vladui Garastui.

Šiandien per didžiąją rungtynių pertrauką į „Žalgirio“ arenos palubes pakilo simboliniai V.Garasto marškinėliai. Jie užėmė garbingą vietą šalia jau anksčiau iškeltų Arvydo Sabonio ir Modesto Paulausko marškinėlių.

Dažnai Lietuvos krepšinio tėvu vadinamas V.Garastas į aukštumas atvedė ne tik „aukso karštligės“ laikus tuomet išgyvenusį „Žalgirį“, bet ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, kuri 1992 m. Barselonos ir 1996 m. Atlantos olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

Kiek daugiau nei dešimtmetį Kauno komandą treniravęs V.Garastas su „Žalgiriu“  tris sezonus paeiliui laimėjo SSRS čempionato auksą (1984-1986 m.), o 1986-aisiais jo vadovaujami žalgiriečiai iškovojo Tarpkontinentinę W.Joneso taurę.

Kauno „Žalgirio“ komanda yra prisidėjusi ir prie dar vieno nepamirštamo pasiekimo Lietuvos krepšinio istorijoje. Šį šeštadienį sukako lygiai 18 metų bene didžiausiam Lietuvos krepšinio klubiniam laimėjimui. 1999 m. balandžio 22 d. „Žalgirio“ vyrai užbaigė žygį per Europą ir tapo Eurolygos čempionais.

Ta proga prieš šeštadienio rungtynes ar pertraukėlių metu prie „Žalgirio“ arenos pagrindinio įėjimo buvo galima įsiamžinti su gražuole 1999 m. Eurolygos taure bei apžiūrėti kitus ekspozicijoje demonstruojamus žalgiriečių iškovotus trofėjus.

 

 


Šiame straipsnyje: Vladas Garastaskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik portretas
neskieskit, tik neskieskit. Nei tėvas, nei profesorius. Žmogus tiesiog dirbo savo darbą.

Tam "vėl nusišnekėjo"...

Tam "vėl nusišnekėjo"... portretas
Nemaišyk tamsta - Darius ir Girėnas buvo lakūnai. Jie GANTAI Lietuvos aviacijos srityje, o krepšinyje - tik mėgėjai, kaip ir visi eiliniai Lietuvos piliečiai.

TIKRAS LIETUVOS GRANTAS

TIKRAS LIETUVOS GRANTAS portretas
Buvau liudininkas, kai šis, krepšinio PROFESORIUS, 1985 metais pirmą kartą įveikė CSKA rinktinę, kurią sudarė beveik visa Tarybų Sąjunga...Tai, mūsų visų laimei, buvo ne paskutinė pergalė. Buvo dar 1986, 1987 ir....1991...Praktiškai, sąjudis ėjo paskui Garastą ir visą Žalgirį...Istorijos nesuklastosi....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių