Įspūdinga „Žalgirio“ atkarpa perlaužė „Rytą“

  • Teksto dydis:

Sekmadienio pavakarę Vilniuje įvyko pirmoji Lietuvos didžiųjų komandų akistata – Lietuvos krepšinio lygos čempionate „Rytas“ (3-0) priėmė Kauno „Žalgirį“ (4-0).

Rungtynių pabaigoje 22:0 spurtavęs ir 14 taškų deficitą panaikinęs Kauno „Žalgiris“ (5-0) pirmąjį Lietuvos didžiųjų klubų mūšį su Vilniaus „Rytu“ (3-1) Lietuvos krepšinio lygoje laimėjo 76:69 (23:16, 18:26, 11:21, 24:6).

Iki susitikimo pabaigos likus 8 minutėms ir 38 sekundėms „Rytas“ dar pirmavo 68:54, tačiau tuomet Dainiaus Adomaičio auklėtiniai įkrito į duobę. „Žalgiris“ pelnė 22 taškus be atsako ir pabėgo 76:68.

Per šią 7 minučių atkarpą „Rytas“ 8 kartus suklydo ir prametė 8 metimus. Iš viso vilniečiai ketvirtajame kėlinyje pelnė tik 6 taškus: Deividas Sirvydis pirmąją ketvirčio minutę smeigė tritaškį, o antrąją – Mindaugas Girdžiūnas pataikė dvitaškį. Pastarasis tapo ir paskutinio „Ryto“ taško autoriumi, likus 14 sek. realizavęs vieną baudą.

„Rytas“ neteko antro įžaidėjo

Vilniaus komandai nepadėjo kapitonas Chrisas Krameris, kuris yra patyręs kelio traumą. Jį sėkmingai pakeitė 7 taškus pelnęs Margiris Normantas, bet ir jis antrojo kėlinio pabaigoje patyrė pėdos traumą. Po žalgiriečių atakos įžaidėjas netrukus buvo pakeistas ir į aikštę nebegrįžo. Po ilgosios pertraukos jis liko sėdėti ant atsarginių suolo, o jo dešinė pėda – įvyniota į ledą. Iki tol Normantas per 10 minučių pelnė 7 taškus ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Žalgiriečių gretose žibėjo Nate'as Woltersas, kuris dar pirmajame kėlinyje pelnė 12 taškų, o tuomet svečiai pirmavo 23:16. Iš viso gynėjas surinko 20 taškų (8/12 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 1/1 baudos), atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

 

 

Sostinės klubą paskui save tempęs D.J. Seeley per 36 minutes pelnė 22 taškus (1/4 dvitaškiai, 5/6 tritaškiai, 5/6 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas, 3 kartus suklydo bei surinko 30 naudingumo balų.

Jis buvo vienintelis „Ryto“ žaidėjas, pasiekęs dviženklę pelnytų taškų ribą. Dominique'as Suttonas nuo savęs pridėjo 8 taškus ir 8 atkovotus kamuolius.

„Rytas“: D.J. Seeley 22, Dominique'as Suttonas 8 (8 atk. kam.), Margiris Normantas 7.

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas 20 (9/16 metimai), Marius Grigonis 12, Brandonas Daviesas 10.


Šiame straipsnyje: rytasŽalgiriskrepšinisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Ta 22:0 atkarpa buvo tikrai įspūdinga. Turi įeiti į krepšinio istoriją, kaip reikia kovoti ir įnirtingai gintis, kaip darė Žalgiris

Kazimieras Dzūkelis

Kazimieras Dzūkelis portretas
Tai gal iš tų 16 tolimų net 14 pataikė Balai ? Be to treneris Šeškus vieną kartą labai gerai metė - net į lanką pataikė.

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Atrodė, kad "Rytas" įsibėgėjo ir jo jau nesustabdys kauniškiai. Bet tas 22:0 ir tik du pataikyti metimai per visą kėlinį tai kažkas netikėto. Man atrodo, kad "Ryto" treneris Adomaitis suklydo pasodindamas poilsiui 11 nr., pamiršau kaip jį vadinti. Kai jis išėjo pailsėti - ir prasidėjo šita juodųjų krizė... O Žalgrio" silpnoji vieta - tritaškininkai: Milaknis iš 6 bandymų pataikė vieną - argi jis komandos snaiperiu gali vadintis? Niekas nemoka įmesti iš toli. Gal iš Prienų trenerio pasimokyti - pernai per vienas rungtynes "Vytauto" komanda 16 kartų pataikė iš toli.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių