Į „Žalgirį“ persikėlęs A. Kavaliauskas – nušvilptas ir apmėtytas, kilo muštynės

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šeštadienį neliko nepralaimėjusių komandų. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (5-1) išvykoje po atkaklios kovos 74:66 (15:19, 19:19, 22:8, 20:18) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Po rungtynių „Siemens“ arenoje susirėmė abiejų komandų sirgaliai. Bent vienam „Žalgirio“ gerbėjui buvo prakirsta galva, kelis sporto aistruolius sulaikė policija. 

O dar prieš rungtynes 10 tūkstančių krepšinio mylėtojų kelioms minutėms buvo pamiršę amžiną tarpusavio nesantaiką ir vieningai sugiedojo Lietuvos himną. Ausiai neįprastą, tačiau itin jaudinančią „Tautiškos giesmės“ versiją akordeonu atliko šio instrumento virtuozas Martynas Levickis.

„Nerealus jausmas. Esu grojęs ir didesnei publikai, tačiau groti Lietuvos himną, kai kartu gieda tiek daug žmonių... Tiesiog gerklę užgniaužia“, – po ovacijomis palydėto pasirodymo sakė muzikantas.

Nušvilptas. „Lietuvos ryto“ sirgaliai į „Žalgirį“ persikėlusį buvusį komandos kapitoną Antaną Kavaliauską sutiko kurtinančiu švilpimu ir plakatu, pašiepiančiu jo pernai pasakytus žodžius, kad niekada nežaistų „Žalgiryje“. Po pertraukos į žalgirietį, kai šis ruošėsi mesti baudas, skriejo ir žiebtuvėlis, ir monetos.

Išgąstis. Ketvirtąją minutę skausmingai ant parketo nusileido Davidas Loganas. Jį ant žemės paguldė galingą bloką išrašęs Augusto Lima. Kurį laiką „Lietuvos ryto“ lyderis gulėjo ant žemės susiėmęs už kelio skausmo perkreiptu veidu. Atrodė, kad rungtynės jam baigėsi, bet snaiperis pakilo nuo parketo ir leido „Lietuvos ryto“ gerbėjams atsipūsti.

Debiutas. Bandomajam laikotarpiu įsigytas Rashaunas Broadusas sėkmingai debiutavo favoritų mūšyje. Pirmajame kėlinyje įžaidėjas pelnė 8 taškus ir prisidėjo prie laimėto kėlinio 19:15. Iš viso havajietis surinko 13 taškų.

Iniciatyva. „Lietuvos rytas“ pirmoje rungtynių pusėje laikė iniciatyvą savo rankose. Antrajame kėlinyje vilniečiai buvo atitrūkę ir 30:23. Tačiau po pertraukos „Žalgiris“ perėmė žaidimo kontrolę. Kai žalgiriečiai ištrūko į priekį 47:42, T.Pačėsas buvo priverstas gelbėti situaciją aikštėje minutės pertraukėle, bet ji greitų rezultatų nedavė. „Žalgiris“ atsiplėšė 51:42.

Lūžis. „Žalgiris“ trečiąjį kėlinį laimėjo 22:8 ir iš -4 pasidarė +10. Viltį „Lietuvos ryto“ stovykloje ketvirtojo kėlinio pradžioje atgaivino D.Logano ir R.Broaduso tritašiai 52:56. Bet tuo pačiu atsakė taikliais tritaškiais prabilę L.Westermannas ir K.Pangosas. Vilniečiai palūžo.

„Žalgiris“: K.Pangosas 16, L.Lekavičius 12, L.Westermannas ir R.Javtokas 9.

„Lietuvos rytas“: R.Broadusas ir J.Jucikas po 13, D.Loganas 12.


Poz. Komanda Rungt. Perg. Pral. Tšk.

1. „Žalgiris“ 6 5 1 5

2. „Lietuvos rytas“ 6 1 1 5

3. „Lietkabelis“ 5 4 1 4

4. „Nevėžis“ 6 3 3 3

5. „Dzūkija“ 4 2 2 2

6. „Vytautas“ 5 2 3 2

7. „Pieno žvaigždės“ 5 2 3 2

8. „Juventus“ 5 2 3 2

9. „Neptūnas“ 4 0 4 0

10. „Šiauliai“ 4 0 4 0

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių