Pergalę beveik išplėšęs „Žalgiris“ pralaimėjo Eurolygos trilerį Strasbūre

Kauno "Žalgirio" krepšininkams pavyko atlikti sunkiausią užduotį - sustabdyti rezultatyviausią Eurolygos žaidėją Alexisą Ajincą, tačiau iš Prancūzijos jie grįš be pergalės. Trileriu virtusią Eurolygos akistatą „Rhenus sport“ arenoje 77:76 (18:18, 19:24, 16:9, 24:25) laimėjo Strasbūro SIG krepšininkai. Suklupę kauniečiai komplikavo savo galimybes žengti į "Top 16“ etapo varžybas.

Kitas lietuvių konkurentas dėl vietos antrajame etape Bambergo „Brose Baskets“  klubas, penktadienį kausis dėl Stambule su „Anadolu Efes“. Su pastarąja Turkijos ekipa „Žalgiris“ susitiks kitame ture gruodžio 12-ąją savo arenoje.

Atomazga. B grupės rungtynių Strasbūre baigtį lėmė itin atkaklus 4-asis kėlinys. Nuvilnijus tritaškių liūčiai, rezultatas buvo lygus. Likus 2,4 sek. "Žalgirio" gynėjas Justinas Dentmonas pakartojo praėjusio turo stebuklą. Amerikietis prasiveržė šeimininkų krepšio link ir pataikė sudėtingą dvitaškį per rankas. Kauniečiai jau, regis, išplėšė pergalę 76:74. Tačiau paskutinį žodį tarė Lousas Campbellas. Neįtikėtinas SIG juodaodžio tritaškis nuo lentos aidint sirenai nusvėrė svarstykles Strasbūro ekipos naudai.

Rezultatyviausi. "Žalgiriui" taškų pelnė: J.Dentmonas 18, A.Milaknis 16 (tritaškiai 5/6), K.Lavrinovičius 10, P.Jankūnas (7 atk. kam.) ir M.Pocius – po 8, M.Kupšas 7, T.Klimavičius 3, V.Lipkevičius, Š.Jasikevičius (5 rezult. perd.) ir R.Javtokas – po 2.

SIG: R.Greeras 16 (7 atkov. kamuol., 6 rez. perd.), L.Campbellas 15 (tritaškiai 5/7), R.Duportas 12, A.Ajinca 10 (dvitaškiai 2/9, baudos 2/6).

Rungtynės

1-asis kėlinys. "Žalgiris" rungtynes pradėjo įprastinės sudėties: J.Dentmonas, M.Pocius, V.Lipkevičius, P.Jankūnas ir R.Javtokas.

Pirmieji taškus pelnė kauniečiai - po P.Jankūno metimo - 0:2 - priekyje svečiai. J.Dentmonas, kaip ir įprasta, pirmosiomis minutėmis imasi iniciatyvos. Po jo tritaškio - 0:5. R.Javtokas klaidina A.Ajinca, J.Dentmonas maudo savo oponentą ir kauniečiai atitrūksta - 0:11.

A.Ajinca - rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas - nelieka skolingas. Jo dvitaškis atidaro šeimininkų taškų sąskaitą - 2:11.

Pralaužę ledus prancūzai pajuto pasitikėjimą savo jėgomis ir šovė į priekį. Iki kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei 1 min.  P.Lacombe tolimu šūviu rezultatą išlygino - 15:15. Ekipos ilsėtis išėjo esant lygiosioms - 18:18.

2-asis kėlinys. Keitimai Kauno komandoje. T.Klimavičius pelnė dvitaškį su bauda ir timptelėjo svečius pirmyn - 20:23. A.Milaknio taiklus tritaškis, K.Lavrinovičiaus baudos metimai ir "Žalgiris" nepasiduoda - 24:28.

SIG kabinasi į žaidimą ir neleidžia atitrūkti. Š.Jasikevičius pozicinėje atakoje klaidina varžovą ir atidaro taškų kraitį, o A.Milaknis grūda jau trečią tritaškį - 28:35.

A.Ajinca išprovokuoja M.Kupšo pražangą, bet tuoj pat pats gauna nesportinę - 32:36. J.Dentmonas vagia kamuolį 32:40. Tačiau likus vos kelioms sek. amerikietis pateikia atsakomąją dovaną. Užsižaidžia su kamuoliu, jį praranda ir prancūzai braukia pranašumą 37:42.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Justinas Dentmonas 10, Artūras Milaknis 9.

SIG: Jeremy Leloupas 9, Romainas Duportas 6.

3-asis kėlinys. Po pertraukos SIG ėmėsi darbo. A.Ajinca įmetė iš po krepšio, jo ekipos draugas pabaigė kitą ataką, P.Jankūnas prarardo kamuolį sužingsniuodamas ir šeimininkai jau kvėpuoja į nugarą 41:42. Chaotiško krepšinio atkarpą sėkmingiau sužaidžia SIG ir ima pirmauti 45:44.

"Žalgirio" puolimas smarkiai buksuoja, bet sąstingį pramuša A.Milaknio tolima bomba - jau ketvirtoji. Likus 1,36 min. iki kėlinio pabaigos lygu - 49:49.

Kauniečiai pernelyg dažnai klysta, jie prarado 8 kamuoliais daugiau nei prancūzai. Situaciją kiek gelbsti M.Kupšo dvitaškiai, bet prieš paskutinį ketvirtį jau pralaimima - 53:51.

4-asis kėlinys. Tarsi nepakaktų 19 klaidų per tris kėlinius, kauniečiai pameta dar vieną kamuolį. Komandos keičiasi tritaškiais - A.Milaknis įšauna jau penktąjį - 56:54. Tolimi metimai gelbsti "Žalgirį". J.Dentmonas tritaškiu lygina, o M.Pocius persveria rezultatą - 58:61. Kaunieičiai pataikė net 9 iš 18 tritaškių (50 proc.).

Tai patvirtindamas J.Dentmonas drioksteli darsyk - atkarpa laimėta 9:0 (58:64). Kauno klubas vien per pusę paskutinio kėlinio pataikė 4 tritaškius iš 4-ių.

L.Campbellas primena, kad iš toli pataiko ir prancūzai 64:66. Bloga žinia tampa R.Greero tritaškis su bauda, likus mažiau nei 3 min. - 68:68. L.Campbellas kerta dar kartą - 71:68.

Likus 36,6 sek. K.Lavrinovičius meta du baudos metimus - lygu - 74:74. Varžovų ataka baigiasi nesėkme. Likus 2,4 sek. J.Dentmonas pakartoja praėjusio turo stebuklą. Amerikietis prasiveržia šeimininkų krepšio link ir pataiko sudėtingą dvitaškį - 74:76. Tačiau paskutinį žodį taria L.Campbellas. Jo neįtikėtinas tritaškis nuo lentos aidint sirenai išplėšia pergalę Strasbūro ekipai - 77:76.

***

Prieš rungtynes

Situacija. Ketvirtoji pergalė turnyre dar labiau priartintų Kauno komandą prie pagrindinio tikslo, iškelto prieš sezoną. Priešininkams tai bus viena paskutinių galimybių įšokti į benuvažiuojantį antrojo etapo traukinį. Vos vieną pergalę kol kas sukrapštę Vincento Collet auklėtiniai dramatiškai balansuoja ant labai pavojingos atbrailos ir bet kuri nesėkmė SIG gali nublokšti žemyn.

Snaiperis. Pirmojo tarpusavio mačo didvyriu tapo septynias tolimas bombas į SIG krepšį pasiuntęs ir strasbūrietišką laivą į šipulius sudaužęs Martynas Pocius.

Visgi žalgirietis savo indėlio į triuškinančią pergalę 88:64 nesureikšmino. „Svarbiausia, jog tąkart laimėjome, tačiau šis mačas Strasbūre bus visiškai nauja istorija“, – neabejojo „Žalgirio“ gynėjas.

Lyderis. Šiemet SIG turi aiškiai išreikštus lyderius. Tai Alexis Ajinca ir Louisas Campbellas. Būtent šie du krepšininkai yra vieninteliai klubo krepšininkai, kurie starto sudėtyje pasirodė visose septyniose šio sezono dvikovose. Europos čempionas A.Ajinca kiekviename mače vidutiniškai renka po 19,1 taško ir yra rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas. Pirmajame tarpusavio mače su žalgiriečiais vidurio puolėjas buvo pastebima figūra aikštelėje ir surinko 21 tašką, tačiau vieno jo pastangų tą spalio 31-osios vakarą neužteko.

Visgi kuluaruose vis garsiau sklinda kalbos, kad išlaikyti savo svarbiausią bokštą SIG gali būti sudėtinga. Teigiama, kad dar prieš „Top 16“ etapą A.Ajinca gali persikelti į kitą B grupės komandą Stambulo „Anadolu Efes“.

Antausis. Į Prancūziją Lietuvos krepšinio lygos čempionai išvyko patyrę skaudų antausį.  LKL pirmenybių mače su Prienų „TrioBet“ kauniečiai svečiuose sensacingai pralaimėjo 83:101.

„Galvoju, kad šis pralaimėjimas tikrai nepamaišys. Tikiu, kad susikaupimas ir rimtis į komandą grįš. Labai nemalonu pralaimėti rungtynes, ypač tokiu skirtumu. Pasakėme vyrams, kad visi daro klaidų ir gali suklysti, tačiau svarbiausia, kokias išvadas iš to padarai. Tikimės, kad tas aštresnis pokalbis, kuris buvo tarp žaidėjų ir trenerių, duos savo vaisių“, – netikėtą kluptelėjimą įvertino S.Štombergo asistentas Gintaras Krapikas.

B grupė

1. "Real"    7  0  646:454
2. "Anadolu Efes"   4  3  539:527
3. "Emporio Armani"   4  3  530:535
4. "Žalgiris"   3  4  518:548
5. "Brose Baskets"   2  5  514:593
6. Strasbūro SIG   1  6  486:576

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikim inkšti

baikim inkšti portretas
kaip senos bobos. Žalgiriečiai privalo pasistengti, nes yra visos galimybės. Turi žaisti taip, kad uždengtų tą, ką reikia. Nieko baisaus neatsitiko, prancūzams pasisekė, bet tik šį kartą, o mums būtina eiti pirmyn. Ir viskas. Pirmyn ir bus pergalių.

Neteisybe

Neteisybe portretas
O kaip uzminta linija???????? Kaip atimti taskai?????????? Pergale MUSU turejo buti.

pilietis

pilietis portretas
ta proga reikia skirti dar kelis milijonus is miesto biudzeto
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių