Žalgirietės susikaus su Ukrainos čempionėmis

Lietuvos čempionės ir šalies taurės laimėtojos Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės 2013–2014 m. sezono Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre išmėgins jėgas su Užgorodo "Karpaty" (Ukraina) ekipa.

Varžovių barjerai – aukšti

Tai paaiškėjo vakar Vienoje (Austrija) ištraukus šių varžybų burtus. Pirmąsias 2-ojo etapo rungtynes kaunietės su ukrainietėmis žais spalio 5-ąją Užgorode, o 12 d. – savo aikštėje.
Jeigu "ACME-Žalgiris" įveiktų šį barjerą, 3-iajame etape susitiktų su Danijos atstovėmis – "København Håndbold" komanda.

"Deja, EHF neatsižvelgė į mūsų prašymą dalyvauti "Iššūkio" taurės turnyre, kur konkurencija labiau atitinka mūsų jėgas. Ką gi, kausimės ir šiose varžybose, – sakė "ACME-Žalgirio" ekipos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius. – Užgorodo komanda – Ukrainos čempionė, bendras šios šalies moterų rankinio lygis yra aukštas, nacionalinė rinktinė – nuolatinė pasaulio ir Europos čempionatų dalyvė. Danijos rankinis nereikalauja ypatingų komentarų – ir moterų, ir vyrų rinktinės bei klubai priklauso šios sporto šakos elitui."

Praėjusį sezoną "ACME-Žalgirio" komanda dalyvavo "Iššūkio" taurės turnyre ir 3-iajame etape dukart – 25:29 bei 25:35 – pralaimėjo Čekijos "DHK Banik Most" ekipai, kuri galiausiai iškovojo pagrindinį trofėjų.

Komandoje – nauji veidai

Rengtis naujam sezonui į pirmąją treniruotę rugpjūčio 5-ąją susirinks ne visos Lietuvos čempionės.

"Gyventi į Norvegiją išvyko Justina Balzarevičiūtė, nutarė nebesportuoti Justina Darulytė, Vytautė Lideikaitė, Vita Urbonaitė, tokią galimybę kol kas svarsto Ligita Kašelionytė. Šiemet balandį, baigiantis Lietuvos čempionato reguliariam sezonui, mūsų gretas papildė panevėžietė Simona Kazlauskaitė, o neseniai – ir alytiškė Evita Žilionytė bei Rolanda Sadauskaitė iš Garliavos klubo", – apie pasikeitimus komandoje papasakojo A.Skarbalius.

Trenerio nuomone, žalgirietės spės tinkamai pasirengti mačui su "Karpaty" ekipa.
"Dalyvausime tradiciniame tarptautiniame turnyre Šalčininkėliuose, žaisime Baltijos lygos rungtynes su baltarusėmis. Tai bus geros repeticijos prieš dvikovas su Užgorodo rankininkėmis", – teigė "ACME-Žalgirio" strategas.

EHF turnyre – ir "Dragūnas"

Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai taip pat dalyvaus EHF taurės turnyre.

1-ajame etape uostamiesčio komanda susitiks su Liuksemburgo atstovu – "Handball Käerjeng" klubu.

Jeigu klaipėdiečiai įveiktų liuksemburgiečius, 2-ajame etape tektų susikauti su Rumunijos vicečempionais – "Stiinta Municipal Dedeman Bacau" rankininkais.
Praėjusį sezoną "Dragūnas" buvo prasibrovęs į "Iššūkio" taurės turnyro aštuntfinalį, kuriame 30:28 ir 23:27 nusileido Kragujevaco "Radnički" (Serbija) ekipai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių