Belgijoje – R. Meilutytės, D. Rapšio ir A. Šidlausko aukso medaliai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Belgijoje vykstančių plaukimo varžybų „Flanders Speedo Cup“ finaluose startavo net šeši lietuviai. Jie susišlavė net tris aukso, vieną sidabro ir vieną bronzos medalius.

50 metrų peteliške rungties finale startavo net dvi lietuvės – Rūta Meilutytė ir Beatričė Kanapienytė.

R.Meilutytė distanciją įveikė lėčiau nei ryte – per 27,64 sek. ir liko šeštoje vietoje. B.Kanapienytė finišavo per 28,28 sek. ir užėmė aštuntąją vietą.

Pusfinalyje R.Meilutytė distanciją įveikė per 27,61 sek. ir su penktu rezultatu pateko į finalą, B.Kanapienytė (28,28 sek.) – su aštuntu.

R.Meilutytei priklauso šios rungties Lietuvos rekordas – 27,14 sek.

Olimpinė čempionė atsigriebė savo mėgstamiausioje – 100 metrų krūtine – rungtyje.

R.Meilutytė finale distanciją įveikė per 1:07,03 min. ir užtikrintai tapo varžybų čempione. Lietuvė be vargo įvykdė ir pasaulio čempionato A klasės normatyvą.

R.Meilutytei priklauso šios rungties pasaulio rekordas – 1:04,35 min.

Danas Rapšys 200 metrų laisvuoju stiliumi finale distanciją įveikė per 1:47,93 min ir užtikrintai tapo čempionu. Lietuvos plaukikas įvykdė pasaulio čempionato B klasės normatyvą.

Antras liko belgas Louisas Croenenas (1:49,77), trečias – ukrainietis Mykhailo Romančiukas (1:49,98).

D.Rapšys atrankoje 200 metrų laisvuoju stiliumi distanciją įveikė per 1:51,49 min. ir su trečiu rezultatu pateko į finalą.

D.Rapšiui priklauso šios rungties Lietuvos rekordas – 1:47,39 min.

D.Rapšys 100 metrų nugara finale distanciją įveikė per 55,10 sek. ir iškovojo sidabro medalį. Šio rezultato užteko įvykdyti pasaulio čempionato B klasės normatyvą.

Čempionu tapo rusas Jevgenijus Rylovas (53,93), bronzą iškovojo vengras Adamas Telegdy (55,80).

100 metrų peteliške finale Deividas Margevičius užėmė penktą vietą – finišavo per 53,85 sek. ir įvykdė pasaulio čempionato B klasės normatyvą.

200 metrų krūtine finale Andrius Šidlauskas distanciją įveikė per 2:14,57 min. ir iškovojo bronzos medalį. Lietuvos plaukikas taip pat įvykdė pasaulio čempionato B klasės normatyvą.

Auksą iškovojo vengras Davidas Horvathas (2:14,13), sidabrą – Bastenas Caertsas (2:14,37).

50 metrų krūtine finale Andrius Šidlauskas finišavo per 27,89 sek. ir iškovojo aukso medalį bei įvykdė pasaulio čempionato B klasės normatyvą.

50 metrų laisvuoju stiliumi finale Darijus Astrauskas finišą pasiekė per 23,54 sek. ir liko aštuntas.

Apie varžybas

Sausio 21–22 dienomis Belgijos mieste Antverpene jau 15-ąjį kartą organizuojamos tarptautinės „Flanders Speedo Cup“ varžybos.

Dvi dienas truksiančiame renginyje jėgas išbandys 10 Lietuvos plaukikų: Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Dominyka Rapšytė, Beatričė Kanapienytė, Tomas Sungaila, Deividas Margevičius, Darijus Astrauskas, Paulius Martinkėnas ir Agnė Šeleikaitė.

Tai pirmosios šio sezono varžybos 50 metrų baseine.

Pernai Flanders Speedo Cup varžėsi penki šalies sportininkai – Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, Darijus Astrauskas ir Povilas Strazdas. Jie parsivežė 4 aukso ir 2 sidabro medalius. Varžybos buvo itin sėkmingos Danui Rapšiui: jis ne tik pasiekė naują Lietuvos rekordą 200 m nugara rungtyje, bet ir įvykdė Olimpinį ,,A" normatyvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Saunuoliai!!! Sveikinimai!!! Taip ir toliau!!!

astis

astis portretas
nu dievui dekui saunuoliai,nors vienoj vietoj apsieita be skandalu... laikykites hebra...

...

... portretas
Bravo, mūsų plaukikams!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių