Šalies smiginio sezono atidarymas: “KTU taurę” laimėjo A. Čiplys ir A. Juknaitė

  • Teksto dydis:

Varžybomis Kaune pradėtas šių metų Lietuvos ir Baltijos smiginio reitingų varžybų maratonas. “KTU taurė 2018”, vykusi Kauno technologijos universiteto Sporto centre, pritraukė gausų dalyvių būrį - varžėsi net 75 vyrai, 12 moterų ir septyni jaunimo iki 18 metų grupės žaidėjai, kurių dauguma vyrų grupėje nesirungė - atvyko tik dėl jaunimo rungties.

Vyrų grupėje nepralenkiamas buvo mažeikiškis Arūnas Čiplys, finale rezultatu 5:1 nugalėjęs Kauno atstovą Tomą Šakį. Pastarasis pusfinalyje 4:3 įveikė elektrėniškį Ugnių Jankūną, kuriam prieš mėnesį pralošė 4:5 pralošė Lietuvos čempionato finale. A.Čiplys pusfinalyje nugalėjo kitą elektrėniškį – Donatą Matijošką.

Penktas-aštuntas vietas pasidalijo vilniečiai Gintaras Tumėnas, Lukas Tumėnas ir šiauliškiai Edvardas Stasaitis, Gintaras Nagevičius.

Moterų grupės finale susitiko elektrėniškės mama su dukra - Algina Juknaitė ir Asta Juknienė. Šįkart taiklesnė buvo A.Juknaitė, neseniai su mama kovojusi ir Lietuvos čempionato finale, kur taiklesnė buvo A.Juknienė.

Trečiąsias vietas iškovojo Kauno atstovės - Jurgita Šakienė ir Sandra Rimkevičiūtė, kuri pusfinalyje A.Juknaitei pralošė tik lemiamame lege rezultatu 3:4.

Penktas-aštuntas vietas pasidalijo mažeikiškė Irena Čiplienė, kaunietės Raminta Kvedaraitė ir Arūnė Kvedarienė

Jaunimo grupėje taikiausias buvo elektrėniškis Ignas Viktas, įveikęs to paties klubo atstovą Aurimą Morkūną.

Žaidėjai kovojo dėl rėmėjų prizų, piniginių apdovanojimų ir reitingų taškų. Pagal einamąjį metų Lietuvos smiginio reitingą formuojamos rinktinės. Artimiausios rinktinės varžybos – Europos taurė, rugsėjį vyksianti Vengrijoje.

Rinktinės į šį svarbų turnyrą sudėtis (keturi vyrai ir keturios moterys) paaiškės po atvirojo Lietuvos čempionato. Šios į Pasaulio smiginio federacijos (WDF) ir Britų smiginio organizacijos (BDO) reitingus įtrautos varžybos vyks gegužės viduryje Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių