Motociklininkų sezono atidarymas – Nemuno žiede

  • Teksto dydis:

Savaitgalį motociklų sporto mėgėjų bei profesionalų laukia nuotaikingas renginys.

Kačerginės Nemuno žiede motociklo valdymo paslaptimis dalinsis ir visus norinčius entuziastus mokys tituluoti sportininkai.

Lietuvos motociklų sporto federacija bei motociklų ekspertai "Navas Racing Club" tęsia iniciatyvą, kuria siekiama atnaujinti bei įtvirtinti saugaus motociklo valdymo ir dalyvavimo eisme įgūdžius. Pirmasis „Trackday“ serijos renginys vyks šį sekmadienį, balandžio 24 d., Kačerginės Nemuno žiede. Renginio vietoje, išskirtinėmis kainomis, bus galima įsigyti įvairių motociklų detalių bei padangų iš BikeParts.lt ir puikių tepalų savo motociklui iš Repsol Lietuva atstovų.

Be to, "NAVAS Racing Club" mokykla papildė savo renginių seriją nuolatinėmis praktinėmis pamokomis. Jos vyks vakarais Kačerginės Nemuno žiede ir Speedway kartodrome. Organizatorių teigimu, pamokose savo įgūdžius galės ugdyti ir pradedantieji motociklininkai, ir „Pretendent“ klasės sportininkai. Pirmasis renginys startuos ateinantį trečiadienį, balandžio 27 d. Nemuno žiede. Jo dalyviai pagal meistriškumą bus suskirstyti į dvi grupes. Renginys vyks nuo 17 val. iki 20 val. Važiavimai truks po 20 min. Tarp važiavimų vyks diskusijos bei teorijos pamokos apie motociklo valdymą ir techninį motociklo eksploatavimą bei reguliavimą.

Motociklininkus mėgėjus konsultuos ir patarimais dalinsis motociklų sporto 2015 metų Lietuvos čempionato nugalėtojas Vidas Stankevičius, taip pat – buvę šalies čempionai Edvinas Gečiauskas, Vitas Lopinys ("Adrenalino centro" klubas) bei kiti specialistai.

Apie „TrackDay“ renginį mūsų portalui papasakojo jo organizatoriai.

Kas yra “TrackDay” renginiai?

– Tai vienas efektyviausių, įdomiausių ir linksmiausių būdų pagerinti savo vairavimo įgūdžius. Renginių metu išmoksite greitai, saugiai ir teisingai važiuoti posūkiais, stabdyti ir patikimai kontroliuoti motociklą.

Ar „TrackDay“ esmė – motociklų mėgėjų lenktynės?

– Šie renginiai daugeliui naujų motociklininkų atrodo lyg kažkokia mistika, apipinta įvairiais mitais. Tų mitų yra ne vienas: kad tai – lenktynės, kad važiuoja tik profesionalūs lenktynininkai ir patyrę motociklininkai, kad dalyvaujama su specialiai tam ruoštais motociklais, kad važiuoti trasoje yra pavojingiau nei važinėtis gatvėse. Visi šie mitai nėra teisingi. Viskas vyksta kur kas paprasčiau.

Tačiau dalyviai turi galimybę palenktyniauti?

– Renginių metu važiuojama trasoje dalyvius suskirsčius į grupes pagal jų greitį, kad jaustųsi komfortabiliai ir važiuotų tarp kitų panašaus lygio motociklininkų. Iš esmės, jie tobulina savo įgūdžius ir stengiasi pagerinti ratų įveikimo laiką. O lenktynės dažniausiai vyksta dienos pabaigoje, bet jose dalyvauti nėra būtina. Jos tampa puikiu reginiu po sekinančių dienos važiavimų. Važiuoja visi, kurie turi drąsos išbandyti kažką naujo. Važiuoja ir profesionalai, ir mėgėjai, ir pradedantieji. Esminis dalykas, jog visi jie važiuoja skirtingose grupėse, tad nėra ko jaudintis. Net ką tik žemiausią - A kategoriją išlaikę motociklininkai turi ką veikti.

Ar reikalingas specialus motociklo parengimas?

– Specialaus paruošimo motociklui nereikia. „TrackDay“ metu galima važiuoti motociklu, kurį kasdien naudojate važiuojant į darbą. Žinoma, techninę būklę pasitikrinti reikėtų, nes tai yra svarbiausias elementas, tačiau tai būtina padaryti ir važiuojant gatvėse. Tiesa, skirtingai nei gatvėje, trasoje nėra šiukšlių, tepalų, žvyro, greičio ribojimų, priešpriešinio eismo. Kaip ir moteriškių, šnekančių telefonu ar pikto dėdės už visureigio vairo. Trasoje esate tik Jūs ir motociklas, todėl galite sukti greičio rankeną kiek tik norite!

Kuo dar motociklininkus vilioja „TrackDay“?

– Galimybe atskleisti savo potencialą! Lakstymas keliuose tampa vis pavojingesnis ne tik saugumo, bet ir dėl baudų – vien pirmu bėgiu nesunku viršyti leistiną greitį… O gal tavyje slepiasi būsimas Lietuvos čempionas? Trasa yra geriausia vieta mokytis ir treniruotis posūkių įveikimą, stabdymo techniką šlifuojant posūkį po posūkio bei atskleisti dar neatrastą talentą. O jei kas nepavyks – aplink pilna bendraminčių, kurie mielai patars kaip geriau įveikti posūkį ar padės teisingai sureguliuoti pakabą. Neabejoju, kad trasoje pagerinsite vairavimo įgūdžius, o tai vieną dieną gatvėje gali išgelbėti jūsų kailį.

Tačiau saugaus važiavimo esmė - ne greityje.

– Kalbame apie lenktynių trasą, tačiau tai nereiškia, jog turite spausti tiek, kad išeitumėte iš komforto zonos. Jums nereikia lėkti greičiau nei gatvėje. Lėčiausiųjų/pradedančiųjų grupėse važiuoja naujokai, tad šiose grupėse nesutiksite lakūnų, braukiančių keliais asfaltą. „TrackDay“ grožis ir yra tai, jog galite lėkti kiek akis išdegę ir patenkinti greičio troškimą arba tiesiog važiuoti ramiau be jokio spaudimo.

Ar renginiai turi savo unikalią atmosferą?

– Atmosfera – nuostabi. Čia niekam neįdomu koks tavo motociklas, kaip gerai sugebi važiuoti, ar tavo apranga brangiausia ir gražiausia. Čia susirinkusius motociklininkus vienija vienas tikslas – sukti ratus žiede ir tuo mėgautis. Galime garantuoti, jog visi pakalbinti žmonės bus draugiški ir tikrai pasidalins savo įrankiais, manometru ar izoliacija. Čia – jokios konkurencijos, atvirkščiai – siekis jog važiuotum dar geriau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių