Kačerginėje – net pusšimtis profesionalų iš Lietuvos ir Latvijos

Gegužės 14 d. Kačerginės „Nemuno žiedo” trasa sulaukė net pusšimčio motociklistų, susirinkusių į pirmąjį Lietuvos ir Latvijos žiedinių lenktynių čempionato etapą. Motociklų sporto ir lenktynių išsiilgę sportininkai palankiu lenktynėms oru džiaugtis negalėjo: visą dieną lijęs lietus ne tik temdė nuotaikas, bet ir lėmė dalyvių traumas.

Kaip jau įprasta motociklų sporte, lenktynininkai grupuojami pagal savo techniką ir greitį trasoje, tad žiūrovai galėjo mėgautis „B600“, „B1000“, „Superbike“, „Supersport“ ir bene didžiausio dėmesio pastaruoju metu Lietuvoje sulaukiančių „Pretendent“ klasės dalyvių važiavimais.

Net ir visa dieną lyjant lietui, renginyje dalyvavo 15 Lietuvos „Pretendent“ klasės dalyvių, o starto tiesiojoje pačiose lenktynėse buvo galima išvysti 12 lietuvių ir 4 latvius. Po kvalifikacijos „pole” pozicija džiaugėsi Andrejs Tihomirovs, antrąja vieta – dar vienas latvis Roberts Lapinš, o trečioji starto vieta lenktynėse priklausė Andriui Bruzui. A.Tihomirovs pirmosios vietos lenktynėse išsaugoti nepavyko: nors jo rato įveikimo laikas (vos 1,19 minutės) išliko geriausias iki pat renginio pabaigos, dėl priešlaikinio starto ir gautos 20 sekundžių baudos bendroje įskaitoje jis liko šeštas. Tiesa, organizatoriams teko lenktynių startą skelbti du kartus: krito dėl trečiosios vietos kovojęs Vilmantas Tazibajevas.

Galutinėje įskaitoje pirmąja vieta džiaugėsi latvis Roberts Lapinš, antroji vieta teko Tadui Paulikui, tuo pačiu, užsitikrinusiam lyderio vietą Lietuvos čempionato įskaitoje ir ant trečiojo pakylos laiptelio buvo galima išvysti Timurs Siks. Lietuvos „Pretendent“ klasės nugalėtojai – Tadas Paulikas, Mantas Živatkauskas, Evaldas Štrapėla – galėjo džiaugtis puikiais šios lenktynių serijos rėmų prizais: tiek padangomis, marškinėliais, „Repsol“ tepalais bei „Vimota” dovanomis.

Vieno važiavimo metu trasoje buvo galima išvysti trylika greičiausių Lietuvos ir Latvijos lenktynininkų, apsirūpinusių kiek galingesne technika. Kvalifikacinių važiavimų metu „pole“ poziciją užsitikrino Evaldas Mikutis. Už jo starto tiesiojoje rikiavosi Šarūnas Pladas ir lenktynininkas iš Latvijos Juris Katkovs. Nedaug pokyčių įvyko ir lenktynių metu: čempionato „Superbike“ įskaitoje dalyvaujantis Evaldas Mikutis ir išliko pirmas, „Supersport“ klasės atstovas Šarūnas Pladas bendroje įskaitoje – antras, o į trečiąją vietą pakilo Latvijos sportininką aplenkęs Tomas Januška.

Antrasis Lietuvos čempionato etapas įvyks Rygos „Bikernieki” trasoje liepos 2-3 dienomis. Tiesa, atskirai organizuojamas Lietuvos „Pretedent“ klasės čempionatas dalyvius į trasą kvies jau už mėnesio: antras šios serijos lenktynių etapas įvyks „Nemuno žiedo” trasoje jau birželio 18 dieną, jį organizuos tas pats motociklų sporto entuziastų „Navas Racing Club” klubas.

Motociklų sporto entuziastams – dar daugiau renginių. Laukiant kitų čempionatų etapų, sportininkams nelieka vietos nuobodžiauti: jau šį šeštadienį, gegužės 21 d., „Navas Racing Club” kviečia motociklistus į Šiaulius. Pirmą kartą čia esančiame autodrome įvyks treniruotė, skirta dviratėms transporto priemonėms: į renginį organizatoriai kviečia visus motociklų sporto entuziastus. Tai – puiki galimybė tiek pasitreniruoti, tiek išmėginti savo jėgas ar net tapti naujos trasos rekordo savininku. Dar viena treniruotė organizuojama gegužės 26 dieną lauko kartodrome „Speedway“, įsikūrusiame šalia Elektrėnų. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad pirmiausia – saugumas. Kaip teigia patys organizatoriai, vien renginyje budinčios greitosios – neužtenka. Į trasą bus leidžiama važiuoti tik tiems sportininkams, kurie turės pilną motociklininko aprangą.

Daugiau apie būsimus renginius – organizatoriaus interneto svetainėje: www.nrc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių