Irkluotojai Lietuvai padovanojo sidabro ir bronzos medalius!

  • Teksto dydis:

Sėkmingai XXXI vasaros olimpinių žaidynių Rio de Žaneire irklavimo varžybų finale startavo ir bronzos medalius ketvirtadienį iškovojo Lietuvos moterų porinės dvivietės įgula – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, o irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris pasidabino sidabro apdovanojimais.

Ketvirtadienį finale pasaulio bei Europos čempionės lietuvės, aplenkusios tris įgulas, 2000 m nuotolį įveikė per 7 minutės 43,760 sekundės.

Auksą iškovojo lenkės Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj (7:40,100), o sidabro medalius pelnė britės Victoria Thornley ir Katherine Grainger (7:41,050).

Sidabro medalius Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių irklavimo varžybų finale ketvirtadienį iškovojo vyrų porinę dvivietę irklavę M. Griškonis ir S. Ritteris.

Olimpiados vicečempionai 2000 m distanciją įveikė per 6 minutes 51,390 sekundės.

Auksą šešių įgulų finale iškovojo kroatai Martinas Sinkovičius ir Valentas Sinkovičius (6:50,280), o bronza tenkinosi norvegas Kjetilis Borchas bei Olafas Tufte'as (6:53,250).

Prezidentės sveikinimai

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Rio de Žaneiro olimpiadoje porinių dviviečių rungtyje Lietuvai pirmuosius bronzos medalius atnešusias irkluotojas D. Vištartaitę ir M. Valčiukaitę bei sidabro medalius iškovojusius S. Ritterį ir M. Griškonį.

„Lietuva laukė šio Jūsų laimėjimo ir šiandien džiaugiasi kartu su Jumis, treneriais, artimais žmonėmis ir visa šalies rinktine! Esame dėkingi už puikų pasirodymą, keliantį pasididžiavimą“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak prezidentės, D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė yra darni ir kovinga komanda, visada atkakliai siekianti aukščiausių tikslų.

„Šis olimpinis laimėjimas – graži ir labai laukta dovana Tėvynei“, – apie S. Ritterio ir M. Griškonio pasiekimą sakė prezidentė.

Lietuvos vadovė irkluotojams palikėjo, kad šie medaliai įkvėptų naujoms pergalėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Šaunuoliai mūsų irkluotojai, pradžiuginę visą Lietuvą. Pagarba jiems. Tačiau priekaištai konkrečiai "KD' žurnalistams. Pernai pasaulio čempionate Lietuvos irkluotojams iškovojus medalius, laikraštyje buvo vos trumpa kelių sakinių žinutė. Paskambinus jiems, pradėjo teisintis jog irklavimas tai ne futbolas. Atseit jeigu Lietuva aploštų Angliją ir tebūtų tokia žinutė, tuomet priekaištai būtų suprantami. Galiausiai pareiškiau nepagarbą tokiems rašeivoms. Dar kartą sveikinu Olimpinių žaidynių prizininkus.

Dėl komentarų blokavimo

Dėl komentarų blokavimo portretas
"LAISVoOJI ŽINIASKLAiiiIDA", Kauno diena mane Uu-Žž-B-A-N-I-N-O... Aš gi aiškiai įrodžiau, kad laisvos žiniasklaidos Lietuvoje nėra!!!!3x! Tai žino net moksleiviai.... Vagys ir korupcininkai liepė mane pabanint!? ŠTAI IR ATSISKLEIDĖ KAM JŪS kaunodienistai TARNAUJATE IR KO KLAUSOTE IŠ TIKRŲJŲ!!! Dėl komentarų blokavimo . Aš,"šloovingosios" TėeS--LKD narė(!) oOnytė Kyšininnkytė, baisiai pasipiktinusi! Mes su "nuostabiąja" pavaduotoja įvairiems purviniems reikalams Almuute Žilinskiene skųsimės!

vėėėėl bbblokkina!!!3x!

vėėėėl bbblokkina!!!3x!    portretas
na, va ir vėl lia-lia "LAISVOJI ŽINIASKLAIDA".......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių