Sužibo viltis: griuvėsius atgaivins sportininkai

"Girstučio" kultūros centro pašonėje stūksantys griuvėsiai netrukus turėtų atgimti naujam gyvenimui – daugiau nei 300 kv. m ploto patalpas gaivins jas perėmę sporto entuziastai.

"Girstučio" kultūros centro pašonėje stūksantys griuvėsiai netrukus turėtų atgimti naujam gyvenimui – daugiau nei 300 kv. m ploto patalpas gaivins jas perėmę sporto entuziastai.

Rado naujus namus

Bokso klubo "Nokautas" ir Kauno lietuviškosios savigynos asociacijos (KLSA) vadovai 2015-uosius pasitiko pakilios nuotaikos. Neseniai jiems pavyko rasti naujus namus.
Daugiau nei 20 metų gyvuojančio klubo ir nuo 2006-ųjų savo istoriją skaičiuojančios asociacijos sportininkams daugelį metų teko glaustis įvairiose jiems ne itin tinkamose patalpose. Tačiau prieš pat Naujuosius jie pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį dėl patalpų Kovo 11-osios g.

Rasti naujuosius namus boksininkams padėjęs miesto savivaldybės tarybos narys Stasys Buškevičius pabrėžė, kad Kaune dėl sporto bazių yra didžiulė problema.

"Galima sakyti, kad boksininkams gerokai pasisekė. Tačiau jei ne klubo vadovų entuziazmas ir energija, manau, kad šios bokso talentų kalvės nebūtų. "Nokauto" klubo pavyzdys įrodo, kad įmanoma įveikti bet kokius sunkumus", – pasakojo S.Buškevičius.

Remontas nebaugina

"Girstučio" plaukimo centro prieigose esančiuose pusrūsiuose erdvės sportininkams pakanka – daugiau nei 300 kv. m ploto patalpose įsikurs ne tik bokso klubas, bet bus propaguojamos ir kitos kovinės sporto šakos, modernieji šokiai.

Kol kas patalpos itin apleistos, vietomis atrodo lyg nuniokotos karo, net apdegusios. Vis dėlto net ir šios aplinkybės negąsdina naujų šeimininkų.

"Darbai ir iššūkiai laukia labai dideli. Tačiau mūsų noras ir ryžtas dar didesni", – teigė Kęstutis Bitkevičius. Buvęs žinomas Lietuvos boksininkas, daugkartinis sunkaus svorio čempionas ne vienus metus vadovauja Nokauto" klubui ir KLSA. Ir jis, ir S.Buškevičius pabrėžė tikį, kad gaivinant Kauno boksą atsiras ne vienas partneris ir rėmėjas.

"Manau, kad Kaune turi būti mylimos įvairios sporto šakos, ne tik krepšinis. Juk kauniečiai dar nepamiršo mūsų legendų Algirdo Šociko, Ričardo Tamulio pergalių. Jie daugelį metų garsino mūsų miestą. Todėl viliuosi, kad ir šiais laikais atsiras įmonių, ypač miesto savivaldybės, kurios bus dosnios ne tik krepšinio klubui", – dėstė S.Buškevičius.

Padėjo ir išeiviai

– Kodėl jūsų vadovaujamai asociacijai ir bokso klubui prireikė naujų patalpų? – pasiteiravome K.Bitkevičiaus.

– Visą mūsų gyvavimo laikotarpį glaudėmės ne itin tinkamose salėse ir nuolat tekdavo nerimauti dėl ateities. Neturint stabilumo pojūčio labai sunku kurti ilgalaikius planus, auginti pajėgius sportininkus ir užtikrinti veiklos tęstinumą bei efektyvumą.

– Dauguma sporto klubų skundžiasi susiduriantys su biurokratiniais sunkumais. Ar jums buvo sudėtinga peršokti šiuos barjerus?

– Gal ir keista, bet mes su jais nesusidūrėme. Galbūt kaip ir bokso ringe padėjo greita reakcija (šypsosi – aut. past.). Vos sužinoję apie laisvą pastatą, sušaukėme neeilinį KLSA valdybos narių posėdį, pateikėme finansinius skaičiavimus ir viziją, kaip galėtume padidinti kovos menų, bokso ir šokių plėtros galimybes mūsų mieste. Vėliau dalyvavome viešame savivaldybės paskelbtame konkurse, pasiūlėme didesnę nuomos kainą ir nugalėjome.

– Vis dėlto, apžvelgus šiuos griuvėsius, sunku net įsivaizduoti, kad netrukus čia įsikurs bokso talentų kalvė. Iš kur ketinate gauti lėšų remontui? Juk reikės ne tūkstančio ir net ne dešimties tūkstančių eurų...

– Į patalpų atnaujinimą ir sporto inventorių planuojame investuoti per 4 tūkst. eurų, KLSA sukauptų iš verslo paramos ir veiklos. Pernai nemažai surinkome iš 2 proc. nuo valstybei sumokėtų mokesčių. Tai nėra labai daug, bet padeda išlaikyti mūsų trenerius, vienas jų – šešiolika kartų Lietuvos bokso čempionas Vitalijus Subačius. Darbuojasi ir Lietuvos rinktinės trenerio Vido Bružo auklėtinis Marius Palionis. Esame dėkingi ir išeivijai, ypač iš ES šalių, JAV, Kanados, padėjusiai įsigyjant būtiniausią sporto inventorių, sumokėti patalpų nuomos mokestį ir kitus mokesčius.

– Esate treniravęsis ne viename pasaulio klube. Ar turite savo klubo viziją?

– Semiamės patirties iš JAV ir Jungtinėje Karalystėje sėkmingai veikiančių kovos menų klubų. Norime tapti daugiafunkciu sporto centru, kuriame vietos ras įvairūs kovos menai, o olimpinis boksas užims pagrindinę kryptį. Puoselėjame mintis įtraukti ir modernius šokius. Labiausiai norime ugdyti ne tik pajėgius sportininkus, bet ir doras asmenybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klubas

Klubas portretas
“Innoera” - reiktų plačiau subendrauti, parašysime e-paštu greitu laiku.

INNOERA GROUP

INNOERA GROUP portretas
ES Parama, 2014-2020 m Programoje finansavimas numatytas- verslo pletrai, gamybai, statybai, rekonstrukcijai, technines IT yrangos ysigijimui ir kitiems projektams-Lietuvoje registruotiems fiziniam asmeniams, sporto klubams ir ymonems, juridiniams asmenims.

ir

ir portretas
atimti reikia noreti, kodel noretu atimti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių