Buriuotojai susiginčijo: liūdėti ar džiaugtis?

  • Teksto dydis:

Po geriausių Lietuvos 2016 m. buriuotojų pagerbimo iškilmių į šios sporto šakos bendruomenės bures pūstelėjo atšiaurokas vėjas.

Nesutarimų įkaitai

Lietuvos buriuotojų sąjunga (LBS) savo laureatus paskelbė pernai gruodį: geriausiais 2016 m. buriuotojais pripažinti kauniečiai Gintarė Scheidt (Volungevičiūtė) ir Juozas Bernotas.

Praeitą savaitę 2016-ųjų rezultatus susumavo ir buriuotojų žurnalas "Vėjo!3", įvertinęs geriausius sportininkus, regatas, teisėjus. Nugalėtojai – vėlgi olimpiečiai G.Scheidt ir J.Bernotas, tarp jaunimo – Kauno sporto mokyklos "Bangpūtys" auklėtinis Radvilas Janulionis ir klaipėdietė Paulina Pekūnaitė.

Po Vilniaus rotušėje įvykusio "Vėjo!3" šventinio vakaro Lietuvos nusipelnęs buriuotojas, Neringos savivaldybės tarybos narys Arūnas Burkšas savo paskyroje "Facebook" įrašė: "Skauda dėl buriavimo. Aš – kaimo politikas (nors LBS taryba man yra suteikusi Lietuvos nusipelniusio buriuotoją vardą), todėl galiu išsakyti nepopuliarią, sopančią nuomonę.

Sostinės rotušėje įvykusį Lietuvos metų buriuotojų pagerbimą, pasirodo, dėl asmeninių ambicijų, nesutarimo su renginio iniciatoriumi ignoravo LBS valdžia.

Nesuprantu, kodėl pas mus vyksta tokie dalykai. Negi Lietuvos buriuotojų bendruomenė nėra nusipelniusi pagarbos iš mūsų išrinktųjų vyrų? Žinomi jų nesutarimai su renginio organizatoriumi Dariumi Gerasimavičiumi-Bitlu, tačiau kuo dėta visa bendruomenė? Nesugebėjimas numalšinti smulkmeniškas ambicijas, nesveiką konfrontaciją, gal konkurenciją, ir ieškoti šviesių kelių mūsų religijos (buriavimo) sklaidai, labai liūdina didelę Lietuvos buriuotojų bendruomenę."

Sportininkai netylėjo

Į A.Burkšo pastabas sureagavo ir G.Scheidt, ir kitas žinomas buriuotojas kaunietis Rokas Milevičius.

"Gerai, kad diskusijos prasideda, jų visada reikia. Į Lietuvą buvau sugrįžusi tik porai dienų. Važiavau į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, kur mane, tapusią Lietuvos metų buriuotoja, pasveikino LBS atstovai ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Vakare – kitas toks pat apdovanojimas, kitoje aplinkoje. Man tai labai keista ir gaila. Negali to būti mūsų mažoje bendruomenėje.

Teko apie tai pasikalbėti su abiem pusėmis. Tikrai nėra ko kaltinti LBS, nes nesutarimai – abipusiai. Reikia tikėtis, kad ras bendrą kalbą ir ateityje bus rengiamas vienas gražus vakaras, be intrigų. Juk mes, buriuotojai, esame paprasti žmonės, mums daug nereikia. Būkime vieningi.

Pažįstu nemažai kitų šalių buriuotojų ir federacijų vadovų. Visur daug nesutarimų ir problemų, ne vien pas mus", – rašė Pekino olimpiados vicečempionė.

"Nesutinku, kad liūdna dėl buriavimo. Arūnai, būtumėte matęs šviesius, spindinčius iš visos Lietuvos į Vilnių atvykusiųjų veidus, susirinkusius ne tiek pagerbti geriausius metų buriuotojus, kiek labiau pabendrauti, pasidalyti planais ar įspūdžiais. Manau, kad mūsų buriuomenė klesti kaip niekad! Nemanau, kad LBS atstovai nedalyvavo šiame renginyje norėdami kažkam tyčia pakenkti. Linkiu išspręsti visus nesutarimus ir kitais metais suorganizuoti tokį renginį, kurio buriuotojai lauktų, kaip laukia Kuršių marių regatos ar pirmojo sezono išplaukimo!" – svarstė R.Milevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurimas

Aurimas portretas
Dabartiniam pavidale LBS yra organizacija trukdanti buriuoti. Nepajegi sutvarkyti buriuotoju diplomavimo sistemos, kuri yra viena blogesniu Europoje ir per savo arogancija visiskai neprisidedanti prie buriavimo populiarinimo, kas turetu buti kaip ir pagrindinis tikslas...

Simonas

Simonas portretas
LBS sajungai geriausias laivas tai sulūžęs stovintis ant kranto,nes tada jis nekelia jokių problemų,o tokius senus pirdžius kaip Tamsta Tamkvaitis jau seniai reikia paleisti, nes jie viską tik gadina. Šudina senių kontora.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių