Lemtinga dvikova: boksininkas E. Kavaliauskas žino varžovo ginklus

"Mano mintyse – tik pergalė", – pabrėžė Egidijus Kavaliauskas. Jau dvidešimt varžovų iš eilės profesionalų bokso ringe įveikęs 30-metis kaunietis ruošiasi kol kas bene reikšmingiausiai savo karjeros dvikovai.

Žengia į WBO viršūnę

Lapkričio 16-ąją Oklahomoje (JAV), "Chesapeake Energy" arenoje, numatyta E.Kavaliausko akistata su 28-erių Roberto Arriaza iš Nikaragvos.

Profesionalų bokso ekspertai tvirtina, kad šio mūšio laimėtojas turėtų įgyti pirmumo teisę į dvikovą dėl Pasaulio bokso organizacijos (WBO) pusvidutinio svorio kategorijos planetos čempiono diržo, kuris priklauso amerikiečiui Terence'ui Crawfordui.

Tokios galimybės neatmeta ir agentūros "Top Rank", su kuria sutartį pasirašęs Lietuvos boksininkas, prezidentas Robertas Arumas.

T.Crawfordas neseniai apgynė WBO čempiono titulą – spalio 13-ąją techniniu nokautu privertė kapituliuoti amerikietį Jose Benavidezą.

Nokautavo per 20 sek.

"Esu laimingas, kad galėsiu dar labiau priartėti prie pagrindinio savo tikslo – titulinės dvikovos dėl pasaulio čempiono diržo, – sakė kol kas nė karto nepralaimėjęs E.Kavaliauskas. – R.Arriaza itin grėsmingas varžovas, o aš savo oponentų niekada nenuvertinu. Manau, mūsų dvikova bus patraukli akiai, veiksmo tikrai netrūks."

Iki šiol Nikaragvos sportininkas laimėjo visas 17 savo dvikovų, 13 iš jų – nokautais.

Be to, 2016-aisiais R.Arriaza iškovojo WBO priklausančios Centrinės Amerikos bokso federacijos ("Fedecentro") čempiono diržą, o šiemet kovą tapo WBO "Inter-Continental" čempionu, vos per 20 sek. nokautavęs amerikietį Sammy Valentiną.

Pastarąjį kartą E.Kavaliauskas pergalę šventė šiemet liepą – per 10 raundų įveikė Juaną Carlosą Abreu iš Dominikos Respublikos.

WBO pusvidutinio svorio kategorijos reitingų lentelėje lietuvis – antras, o R.Arriaza – aštuntas.

Ką nuspręs R.Arumas?

– Dvikovai su R.Arriaza ruošiuosi intensyviai, treniruojuosi po tris kartus per dieną, – sakė "Kauno dienai" E.Kavaliauskas. – Itin daug dėmesio skiriu technikai, treneriai taip pat akcentuoja greitį ir jėgą. Žinome, kad varžovas – agresyvus, mėgsta atakuoti, spausti savo priešininką, todėl į tai atsižvelgėme.

Dvikovai su R.Arriaza ruošiuosi intensyviai, treniruojuosi po tris kartus per dieną.

– Egidijau, Nikaragvos boksininkas, kaip ir jūs, dar nepralaimėjo nė vienos dvikovos. Ar galima teigti, kad R.Arriaza – kol kas grėsmingiausias profesionalų ringe jūsų sutiktas priešininkas?

– Iš tiesų, tokio lygio varžovas man – pirmasis. Viliuosi, kad ir aš jam – ne bet koks oponentas.

– Agentūros "Top Rank" vadovas R.Arumas užsiminė, kad pergalė prieš R.Arriazą tikriausiai atvertų jums kelią dvikovai su T.Crawfordu dėl WBO pasaulio čempiono titulo. Kieno žodis bus galutinis – R.Arumo ar dar kieno nors?

– Taip, viskas – "Top Rank" vadovų rankose. Juo labiau kad ir T.Crawfordas turi sutartį su šia agentūra.

– R.Arumas taip pat teigė, kad jūs – ne vienintelis pretendentas į dvikovą su T.Crawfordu, esą dar yra rusas Aleksandras Besputinas, Dominikos Respublikos atstovas Carlosas Adamesas. Kokios šių boksininkų galimybės?

– Su A.Besputinu sportuojame toje pačioje salėje. Jis daug pasiekė boksuodamasis mėgėjų varžybose – 2013-aisiais tapo Europos čempionu. C.Adamesas irgi turi sutartį su "Top Rank". Tačiau A.Besputinas profesionalų ringe kovojo vienuolika kartų, C.Adamesas – penkiolika. Mano sąskaita – pilnesnė.

Tikėjosi airio pergalės

E.Kavaliauskas pasidalijo mintimis ir apie skandalingąją airio Conoro McGregoro dvikovą su dagestaniečiu Chabibu Nurmagomedovu.

"Mano favoritas buvo C.McGregoras, tikėjausi, kad jis laimės nokautu. Tačiau Ch.Nurmagomedovas buvo tiesiog per stiprus airiui. Mane nustebino dagestaniečio kovos įgūdžiai stovint, nes jis pirmiausia žinomas kaip įgudęs grumtynių parteryje meistras. Maniau, kad Ch.Nurmagomedovas jau pirmą raundą bandys pargriauti C.McGregorą ir sučiupti jį į gniaužtus, – kalbėjo Lietuvos boksininkas. – Tai, kas įvyko po dvikovos – susikaupusios abipusės neapykantos proveržis ir nė vienas iš kovotojų nėra teisus."

Į klausimą apie galimą Ch.Nurmagomedovo dvikovą su bokso ringe nė karto nepralaimėjusiu amerikiečiu Floydu Mayweatheriu, Egidijus atsakė: "Man regis, Ch.Nurmagomedovas neturėtų jokių šansų įveikti F.Mayweatherį. Kovos narvuose – ne boksas, tai pasaulis jau pamatė per F.Mayweatherio dvikovą su C.McGregoru. Antro cirko nebereikia."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių