Paskutinėse sezono rungtynėse „Žalgiris“ pralaimėjo „Trakams“

  • Teksto dydis:

Paskutinėse „SMScredit.lt A lyga“ čempionato rungtynėse FK „Žalgiris“ Vilniaus „Sportima“ arenoje 1:3 (0:2) nusileido „Trakų“ ekipai.

Nugalėtojų gretose dubliu pasižymėjo Nerijus Valskis, vieną įvartį pridėjo Eugenijus Zasavičis. „Žalgiriui“ garbės įvartį antro kėlinio pabaigoje pelnė rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas Andrija Kaludjerovičius.

Tai buvo septinta – ir paskutinė dviejų pajėgiausių Lietuvos futbolo klubų akistata 2016 metais. „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybėse komandos pasidalino po dvi pergales, bet svarbiausius mūšius LFF Supertaurės rungtynėse ir LFF taurės turnyro finale laimėjo „Žalgiris“.

Abi komandos sezono pabaigą pasitiko be įtampos. „Žalgiris“ dar spalio pabaigoje užsitikrino ketvirtą iš eilės Lietuvos čempionų titulą, o „Trakai“ antrus metus iš eilės pirmenybes užbaigs būdami ant antrojo prizininkų pakylos laiptelio. Po 32 turų „Žalgiris“ savo sąskaitoje turėjo 76, o „Trakai“ – 64 taškus.

Principinių varžovų susitikime šiek tiek daugiau noro laimėti turėjo „Trakų“ futbolininkai. Jie nuo pirmų minučių aktyviai metėsi į kovą, spaudė „Žalgirio“ futbolininkus prie jų vartų. Atlaikę pirmą varžovų šturmą žalgiriečiai 10 min. surengė greitą kontrataką, bet Matija Ljujičius į vartus nepataikė. Perėmę iniciatyvą „Žalgirio“ futbolininkai kontroliavo kamuolį, kelis kartus pavojingais smūgiais pasižymėjo Elivelto bei Vytautas Lukša, tačiau 23 min. kamuolį iš savo vartų tinklo teko traukti „Žalgirio“ vartininkui Armantui Vitkauskui.Po baudos smūgio oro dvikovą laimėjęs „Trakų“ atakų lyderis Nerijus Valskis antru bandymu pramušė A.Vitkauską ir pelnė pirmą rungtynių įvartį.

Po įvarčio „Trakai“ ir toliau atakavo, bet netrukus žalgiriečiai galėjo rezultatą išlyginti. Vis dėlto, nei M.Ljujičiui, nei Egidijui Vaitkūnui įmušti nepavyko. O 40 min. po žaibiškos „Trakų“ kontratakos Eugenijus Zasavičis pelnė antrą rungtynių įvartį.

Po pertraukos „Žalgirio“ treneriai į kovą metė Bahrudiną Atajičių ir Dominyką Barauską, vėliau aikštėje pasirodė ir Marius Žaliūkas. Tačiau 60 min, po grubios žalgiriečių klaidos N.Valskis pelnė trečią įvartį ir faktiškai nulėmė rungtynių baigtį. Tiesa, 81 min. A.Kaludjerovičius smūgiu galva nuginklavo Igną Plūką ir sušvelnino rezultatą, bet pakeisti rungtynių eigos „Žalgiriui“ nepavyko. A.Kaludjerovičiui tai buvo jau 20-as įvartis „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybėse. Tik nuo sezono vidurio „Žalgiryje“ žaidęs 29 metų serbas tapo rezultatyviausiu pirmenybių futbolininku.

Nors „Žalgirio“ sezonas ir baigėsi skaudžia nesėkme, bet tai nesukliudė žalgiriečiams pasveikinti savo ištikimiausių sirgalių. Sveikinimo žodį komandai tarė ir Po rungtynių Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius. Jis pasveikino „Žalgirį“ su puikiu sezonu ir palinkėjo komandai kitais metais įgyvendinti svajonę ir prasiveržti į Europos taurių turnyrų grupių varžybas. Žalgiriečiai dar kartą į viršų iškėlė „SMScredit.lt A lyga“ čempionų taurę, o L.Kvedaravičiui buvo įteikti čempionų marškinėliai.

„Žalgiris“ – „Trakai“ 1:3 (0:2) 23 min. Nerijus Valskis (0:1) 40 min. Eugenijus Zasavičis (0:2) 60 min. Nerijus Valskis (0:3) 81 min. Andrija Kaludjerovičius (1:3)

Kitose rungtynėse Kaunos „Stumbras“ sužaidė lygiosiomis 1:1 su Klaipėdos „Atlantu“, o Jonavos „Lietava“ 3:2 įveikė bronzos medalius anksčiau užsitikrinusią Marijampolės „Sūduvą“.

„Stumbras“ – „Atlantas“ 1:1 (1:0) 37 min. Robertas Vėževičius (1:0) 90 min. Ovidijus Verbickas (1:1)

„Lietava“ – „Sūduva“ 3:2 (1:0) 39 min. Laurynas Stonkus (1:0) 48 min. Ernestas Veliulis (1:1) 58 min. Tadas Eliošius (2:1) 70 min. Tadas Eliošius (3:1) 89 min. Tomas Radzinevičius (3:2)


Šiame straipsnyje: ŽalgirisTrakaifutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių