Kauno futbolininkės tikisi progreso

„Atvirai sakant, maniau, kad pirmos rungtynės bus sunkesnės, bet viskas susiklostė labai lengvai“, - šypsojosi Ingrida Siliūnienė. „Kauno Žalgirio“ futbolininkių trenerė liko patenkinta savo auklėtinių startu šalies pirmenybėse, tačiau rezultato nesureikšmino.

Pirmajame moterų futbolo A lygos mače Kaune žalgirietės, pernai rungtyniavę „LSU-Žara“ pavadinimu, net 12:0 sutriuškino Šiaulių SG-FA ekipą. Nugalėtojoms net 5 įvarčius pelnė Kamilė Vaičiulaitytė.

„Maniau, kad šiaulietės priešinsis rimčiau. Tačiau joms nelengva, komanda - jauna, tad viskas suprantama. Štai sekmadienį mūsų laukia visai kito lygio išbandymas – žaisime išvykoje su čempionėmis „Gintros-Universiteto“ futbolininkėmis“, - dėstė I.Siliūnienė.

Kaunietėms A lygos pirmenybėse šį sezoną teks konkuruoti ne tik su dviem Saulės miesto komandomis, bet ir su bendravardėmis iš Vilniaus – MFA „Žalgiris“ komanda. Taip pat klubų čempionate išimties tvarka dalyvaujančia Lietuvos jaunimo (iki 17 metų) rinktine bei Gargždų „Bangos“ ekipa. Pastarasis kolektyvas pirmajame ture namuose po atkaklios kovos 3:2 palaužė Vilniaus žalgirietes.

- Ar daug permainų jūsų ekipoje įvyko prieš sezoną? - mūsų portalas paklausė „Kauno Žalgirio“ trenerės.

- Didelių permainų nebuvo. Kai kurios merginos pasveiko po traumų, kitos jau žaidė ir žiemos sezone. Yra žaidėjos, kurios sugrįžo į klubą arba įstojo į Lietuvos sporto universitetą. Mūsų trenerių štabe šį sezoną dirba ir Rolandas Čepkauskas. Šio patyrusio specialisto pagalba labai džiaugiuosi. Įvairėja treniruočių pobūdis, prieš sezoną turėjome kur kas daugiau kontrolinių rungtynių, žaidėme ir su vaikinais. Viskas daryta tam, kad sezoną pasitiktume kuo geriau pasirengę.

- Tad bene pagrindinė naujiena – naujas klubo pavadinimas?

- Galima sakyti, kad tapome didelės šeimos dalimi. Tikimės, kad tai padės mūsų klubui pakilti į kitą lygį. Tiek sportine, tiek organizacine prasme.

- Kokius tikslus keliate šiame čempionate?

- Kaip ir minėjau, norisi kilti aukščiau. Bet yra aiškus favoritas - Šiaulių „Gintra-Universitetas“. Tai klubas, dalyvaujantis Čempionų lygoje, tuo daug kas pasakyta. Šiauliečių gretose yra nemažai pajėgių legionierių. Mes tuo pasigirti negalime. Tačiau per metus mūsų merginos sustiprėjo, tad ir žaidimo lygis turėtų kilti. O mes kaip tik ir siekiame kelti žaidimo kokybę ir tęsti pasirinktą strategiją – augintis savo talentus, kurie sudarytų komandos pagrindą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių