Veterinarijos tarnyba „Grimedos“ dešrose arklienos nerado

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) mėsos perdirbimo bendrovės „Grimeda“ dešrose arklienos kol kas nerado.

Tikrindami Latvijos inspekcijų pranešimą apie arklieną lietuviškose dešrose, Šilalės Veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrinimo metu papildomai atrinko „Grimedos“ šaltai rūkytų dešrų ,,Exclusive” ir žaliavų mėginius. Pasak VMVT, arklienos juose nerasta.

Klaipėdos Veterinarijos tarnyba atrinko dar 5 „Grimedos“ mėsos gaminių mėginius - jų tyrimai vis dar atliekami.

Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba vis dar nepateikė Lietuvai oficialios informacijos dėl rastos arklienos „Grimedos“ „Exclusive“ dešrose. Ši tarnyba savo pranešime informavo, kad Lietuvos įmonė atšaukė mėsos gaminių tiekimą į Latvijos rinką, tačiau pati įmonė pareiškė, jog savo produkcijos iš Latvijos prekybos įmonių neatšaukė ir neatsiėmė.

,,Neturint tikslios informacijos apie dešrų pagaminimo datą, tinkamumo vartoti terminą, partijos numerį, negalima tiksliai nustatyti konkrečių žaliavų, kurios buvo panaudotos minėtų dešrų gamybai, tiekėjų. Tačiau patikrinus žaliavų atsekamumą įmonėje už kelis gamybos mėnesius, nustatyta, kad žaliavos dešrų gamybai buvo pirktos iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos gamintojų”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas.

Antradienį Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad „Grimedos“ šalto rūkymo dešrose rado 9 proc. arklienos, nors sudėtyje ši mėsa nebuvo minima.


Šiame straipsnyje: dešrosarklienamėsaVMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

lengva patikrint

lengva patikrint portretas
su metalo detektorium , arklienos farše ar nėra pasagų likučių

nusibodo

nusibodo portretas
baikite viduriuoti dėl tos arklienos. Tai skani mėsa, tik žinoma arkliukų gaila. Bet lygiai taip pat nužudo ir kitus gyvulius, naudojamus maistui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių