Valstybės vadovai šv. Kalėdų proga linki ramybės ir solidarumo

Valstybės vadovai, sveikindami šalies gyventojus šv. Kalėdų proga, linkėjo ramybės ir solidarumo, nepamirštant ir užsienyje gyvenančių tautiečių.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė palinkėjo jaukaus buvimo su šeima ir draugais, sakydama, kad tai yra tikroji gyvenimo vertybė.

„Būkime vieni kitiems tvirta parama ir pagalba. Išklausykime, supraskime ir atjauskime“, - sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė taip pat paragino išlaikytį ryšį su tais, kurie Kūčių stalą dengė ne Lietuvoje.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius savo sveikinime minėjo socialinio solidarumo svarbą ir linkėjo įveikti krizę, kurią sukelia „nešiojamas pyktis, mūsų nusivylimas ir susvetimėjimas“.

„Šventos Kalėdos ir dar neišnaudoti kitų metų kalendoriaus lapeliai turi būti užpildyti noru pakeisti mūsų gyvenimą į gerą pusę, didesniu socialinio solidarumo poreikiu, parama ir atjauta žmogui – artimesniam ir tolimesniam“, - sakė premjeras.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas linkėjo, kad šv. Kalėdos ir Naujieji metai pripildytų namus ir širdis šilumos, tikėjimo ir vilties. Jis ragino semtis išminties iš artimųjų, kurių jau nebėra.

„Bent vieną minutę pabandykime pamąstyti: ko galėjo mums linkėti mūsų tėvai ir seneliai?.. Kuo tikėjo ir ko iš mūsų tikėjosi?.. Kai už rankos vedė mus į pirmą klasę, kai išlydėjo mus į gyvenimą... Kuo dažniau apie tai pamąstysime, tuo jaukiau bus ir kiekvieno mūsų šeimoje, ir mūsų visų Valstybėje“, - teigė parlamento vadovas.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus šventiniame sveikinime linkėjo „likti aukščiau už tai, kas žlugdo mus kaip žmones ir skaldo kaip tautą“.

„Nuoširdžiai linkiu, kad kartu su šventomis Kalėdomis pradėtų daugėti šviesos ne tik gamtoje, bet ir Lietuvos gyvenime ir kiekvieno šios gražios šalies žmogaus sieloje“, - sakė V.Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naujiena

Naujiena portretas
Va tai naujiena! Ar Adamkus (žr. nuotrauką) vėl Prezidentas?

keista

keista portretas
Na tikrai pavadinimas netikęs,prie ko čia valstybės vadovai ir minimas V.Adamkus.Na turėkit bent kiek saiko,ko čia visur jį klijuojat?

V

V portretas
Man gaila kad adamkus pirmas priesriubos ,ka valstybe neislaiko net buvusio prezidento
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių