V. Andriukaitis SAM darbuotojams įteikė atleidimo lapelius

Prieš Velykas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojai gavo atleidimo lapelius, iki rugpjūčio 1-osios pagal ministro socialdemokrato Vytenio Andriukaičio įsakymą ministerijos struktūra turėtų smarkiai pasikeisti.

"Pertvarkome ministerijos struktūrą, nes ji neatitinka valdymo efektyvumo kriterijų", - BNS sakė sveikatos apsaugos ministras. - Norime įvesti Motinos ir vaiko valdybą, kurios nebuvo, norime Strateginės politikos planavimo skyrių padaryti gerokai stipresnį, savarankiškesnį ir pavaldų ministrui. Taip pat norime pertvarkyti Asmens sveikatos priežiūros skyrių, sumodeliuoti Elektroninės sveikatos skyrių, kad jis kompleksiškai ir efektyviau dirbtų. Žodžiu, yra daug pertvarkų", - pasakojo politikas.

Pagal kovo 15 dieną jo patvirtintą naują SAM struktūrą, po reformos ministerijoje turėtų būti trys valdybos, kurių iki šiol nebuvo, vietoj septynių departamentų liktų trys, būtų įsteigta 16 savarankiškų skyrių (šiuo metu tokių yra 7), o 19 skyrių priklausytų departamentams arba valdyboms (dabar - 23).

Pagal ministro patvirtintą schemą, itin susiaurėja ministerijos kanclerio kompetencijos ribos. Dabar jam pavaldūs šeši departamentai, o po pertvarkos kancleris liktų atsakingas tik už SAM finansų tvarkymą, viešuosius pirkimus, personalo parinkimą, kuruotų Ūkio, Informacinių technologijų, Dokumentų valdymo ir asmenų priėmimo skyrius, Teisės departamentą.

Tuo metu visi ne ūkiniai reikalai paskirstyti trims viceministrams. Pačiam ministrui pavaldūs taps Sveikatos strateginės plėtros ir Ryšių su visuomene skyriai. Jo kompetencijoje taip pat liks Korupcijos prevencijos, Vidaus audito skyriai.

SAM nebeliks Asmens sveikatos, Visuomenės sveikatos ir Bendrųjų reikalų departamentų.

Mažiausiai pertvarkos paleis Farmacijos departamentą. Jame kaip ir buvo, taip ir turėtų likti trys skyriai.

Planuojama įkurti Motinos ir vaiko valdybą su dviem pavaldžiais skyriais: Nėščiųjų sveikatos priežiūros bei Vaikų sveikatos priežiūros.

Iki rugpjūčio ministerijoje turėtų atsirasti ir LNSS (Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos) koordinavimo ir sveikatos priežiūros valdyba su penkiais skyriais bei Sveikatos stiprinimo valdyba su trimis skyriais. Pirmoji valdyba būtų atsakinga už visų sveikatos įstaigų veiklos koordinavimą, elektroninės sveikatos projekto įgyvendinimą, antroji rūpintųsi rizikos sveikatai valdymu, kurortologija, mitybos ir fizinio aktyvumo reikalais ir pan.

Naujoje SAM struktūroje numatyta vieta ir netradicinei medicinai. Ketinama įkurti Netradicinės medicinos iniciatyvų koordinavimo skyrių.

Atskiras skyrius bus ir informacijai apie sveikatą skleisti, atsiras Epidemiologinės priežiūros skyrius.

V. Andriukaitis BNS dar negalėjo pasakyti, kiek SAM darbuotojų po reorganizavimo liks.

„Manau, kad darbuotojų tikrai neturėtų daugėti. Žiūrėsime, kiek bus sumažėjimas“, - teigė jis.

Ministras pripažino, kad dalis darbuotojų keisis, nes kuriami nauji skyriai, valdybos.

„Dalis darbuotojų gali keistis. Įvedame Motinos ir vaiko valdybos direktoriaus pareigybę, tai akivaizdu, kad bus konkursai. Taip pat naikinami departamentai, lieka tik skyriai. Turėsime galvoti, ką pasiūlyti buvusiems departamentų direktoriams, juos gina įstatymas, taip pat yra pensinio amžiaus specialistų. Optimizuosime ir nagrinėsime, kiek liks, o su kuo sutartys bus atnaujintos“, - kalbėjo SAM vadovas.

Kiek kainuos minėta pertvarka, jis taip pat neatsakė. Ministras tik pabrėžė, kad patvirtintas ministerijos biudžetas nebus viršytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ligonis

ligonis portretas
nereikia tu pertvarku, nes nesugebesim islaikyt padidejusios parazitu armijos! mazint atlyginimus ministerijose!

ainis

ainis portretas
Nesuradau nieko ,kaip bus su vaistų pirkimu ,tiekimų ,ar toliau didins milijonustai milijonierienei ,kuri iš vaistš prekybos pasidarė 170 mil.,ir toliau negalės ipirkti vaistų sunkiomis ligomis sergantis ligonis ,jei gydimas valstybės žinioje ,tai turi būti ir valdiškos vaistinės ,gali būti ir privačios ,jei jos sugebės pateikti vaistų pigesniu ,tai prašom

Už portretas
Tą parazityną seniai reikėjo pertvarkyti. Andriukaitis šaunuolis.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių