Teismas: Etikos sargai pažeidė procedūras tirdami S.Trečekausko veiklą

Etikos sargai pažeidė procedūras tirdami, buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojo veiklą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį patenkino buvusio VMI viršininko pavaduotojo Sauliaus Trečekausko skundą ir panaikino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismas, pasak jos, pasirėmė aukštesnės instancijos teismų išaiškinimais, ir nusprendė, jog VTEK viršijo savo įgaliojimus, šių metų liepos 1-ąją paskelbusi sprendimą dėl pareigūno, kuris jau nebedirba tarnyboje, veiksmų.

"Teisėjų kolegija nusprendė, jog komisija neturėjo reikiamų įgaliojimų priimti sprendimą. Komisija viršija jai suteiktą poįstatyminę kompetenciją", - teismo sprendimą aiškino S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot jos, teismo duomenimis, S.Trečekauskas iš valstybės tarnybos buvo atleistas 2009-ųjų liepos 21 dieną. Anksčiau buvo skelbta, jog S.Trečekauskas VMI nebedirbo nuo 2009-ųjų kovo 19 dienos. Praradęs vadovybės pasitikėjimą, S.Trečekauskas buvo atleistas iš darbo.

Sprendimą VTEK priėmė šiemet liepą ir paskelbė, jog S.Trečekauskas, dirbdamas valstybės tarnyboje ir tuo metu atstovavęs žmonai teisme, pažeidė teisės aktus. Etikos sargai nustatė, kad S.Trečekauskas sutuoktinės interesus Klaipėdos apygardos administraciniame teisme gynė ne mažiau kaip šešis kartus. Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas tą daryti draudžia.

Po VTEK sprendimo S.Trečekausko reputacija nebebuvo laikoma nepriekaištinga, todėl jam buvo apribota galimybė trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Teismo sprendimas dar galės būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Tyrimą dėl S.Trečekausko veiksmų VTEK pradėjo gavusi VMI viršininko Modesto Kaseliausko pateiktą medžiagą. M.Kaseliauskas komisijai medžiagą pateikė atsižvelgdamas į žiniasklaidoje skelbtą informaciją, jog S.Trečekauskas, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, padėjo praturtėti sutuoktinei.


Šiame straipsnyje: Saulius Trečekauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių