Seimo komisija ketvirtadienį balsuos dėl N.Venckienės neliečiamybės

Parlamentarės Neringos Venckienės neliečiamybės klausimą sprendžianti Seimo laikinoji tyrimo komisija ketvirtadienį planuoja balsuoti dėl siūlymo parlamentui, ar tenkinti prokurorų prašymą leisti Seimo narę traukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Paruošim pažymos projektą ir rytoj susitarėm antrą valandą sušaukti komisijos posėdį, kuriame priimsim galutinį sprendimą. Pažyma bus paruošta dviem variantais, kadangi nuomonės Seimo komisijos skiriasi, vienas, kad pritarti, kitas - kad nepritarti“, - po komisijos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė jos pirmininkas socialdemokratas Vytautas Saulis.

Komisija įpareigota iki balandžio 2 dienos parengti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N.Venckienės laisvę. Dėl jo balsuos visas Seimas, kad parlamentaro neliečiamybė būtų panaikinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Dėl savo siūlymo komisija balsuos neperžiūrėjusi vaizdo įrašo, kurio iš prokurorų reikalauta Seimo protokoliniu nutarimu. Savo sprendimą nepateikti komisijai prašyto įrašo prokurorai grindžia draudimu skleisti informaciją apie nepilnamečius nukentėjusius. Šiame įraše užfiksuotas Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters perdavimas motinai, dėl tos dienos įvykių prokurorai N.Venckienei nori pateikti kelis įtarimus.

Sausį kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D.Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palauksim

Palauksim portretas
Reikia tikėtis, kad Seimas galutinai nuvainikuos šitą asmenybę, darančią blogą įtaką Lietuvos visuomenei ir besistengiančią apdergti valstybės teisėsaugą.

Pritariu-

Pritariu- portretas
Čia jūs apie Valį?

manau

manau portretas
kad reikia ginti N.Venckienę, o ne ją dergti. Tai stipri moteris ir, be to, protinga, todėl ir nerodomos mergaitės grobimo vaizdajuostės. Aišku, kad bijoma viešinti savas klaidas. Gaila, kad prokurorai dar kol kas nesilaiko tikros tiesos, ko jie bijo? mano nuomone.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių