Ministerija primena: vasario viduryje ilgojo savaitgalio nebus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) priminė, kad šiemet poilsio dienos neperkeliamos. Todėl vasario viduryje nebus ilgojo keturių dienų savaitgalio.

SADM trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame primena, kad vasario 16 dieną, ketvirtadienį, bus minima Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Tai bus poilsio diena, todėl tądien, pasak ministerijos, „kaip ir kasmet į darbus neisime“.

Tačiau atkreiptas dėmesys, kad penktadienis, vasario 17-oji, bus darbo diena. „Taip yra todėl, kad šiemet nuspręsta poilsio dienų nekilnoti“, - teigiama SADM pranešime spaudai.

„Ministerijos nuomone, poilsio dienų perkėlimas nėra naudinga praktika, todėl šiemet nuspręsta poilsio dienų nekilnoti. Toks dienų perkėlimas trukdo stabiliam ir sistemingam įmonių, įstaigų darbui. Be to, pavyzdžiui, perkėlus greta poilsio dienos einančią darbo dieną į kitą savaitę, gali būti viršijamas Darbo kodekse nustatytas savaitės darbo valandų skaičius“, - paaiškino SADM.

Todėl visos šventinės dienos, kurios pasitaikys savaitės viduryje, „šiemet bus tiesiog pavienės poilsio dienos“. Pirma tokia pavienė šventės diena numatyta vasario 16 d., kuomet bus švenčiama Lietuvos valstybės atkūrimo diena (šventinė diena – ketvirtadienis). Taip pat į darbus neeisime: gegužės 1 d., kai minėsime Tarptautinę darbo dieną (šventinė diena – antradienis); rugpjūčio 15 d., kai švęsime Žolinę (šventinė diena – trečiadienis); bei lapkričio 1 d. – minima Visų Šventųjų diena (laisva diena – ketvirtadienis).

Kai kurios šventinės dienos šiemet sutaps su savaitgaliais. Pavyzdžiui, kovo 11 d. (Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo diena) bei birželio 24 d. (Lietuvoje švenčiamos Joninės) šiemet bus sekmadienį. Šventinės dienos, kurios sutampa su savaitgalio dienomis, jau kelerius metus neperkeliamos, todėl papildomų poilsio dienų tokiomis dienomis taip pat neturėsime.

„Vis dėlto šiemet mūsų šalyje bus ir 3 „ilgieji savaitgaliai“. Velykas šiemet švęsime balandžio 8-9 d., kai bus trys nedarbo dienos, nes prie savaitgalio prisidės ir šventinis pirmadienis. Vasarą kiek ilgiau ilsėsimės liepos 6 d. – minint Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Tuomet bus trys poilsio dienos, šventinė diena – penktadienis.

O metų pabaigoje, per Kūčias ir Kalėdas gruodžio 24-26 d., susidarys net penkios poilsio dienos. Tuomet šventinės dienos bus nuo pirmadienio iki trečiadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir nereikia

ir nereikia portretas
suprasciau kad ta diena duotu uz dyka, o dabar ner prasmes, paskui sestadieni reik atidirbinet ir gaunasi nesveikai trumpas savaitgalis, aisku visokiem savivaldybiu biurokratams tas dienu kilnojimas tai turbut labai patinka, ir iseigine yra, o kai sestadieni atidirbinek tai nuo pietu jau nei vieno ten ju nebera

lina

lina portretas
Ačiū Dievui baigėsi šitie valdiškų dykinėjimai. poliklinikose ir taip nežmoniškos eilė(atsiet sureformavo) , o pertuos atostogų savaitgalius tragedija. valdiškos įstaigos net nesivargindavo tų šeštadienių atidirbinėti, geriausiu atveju valandas atsėdėdavo(sutrumpintas). O mes užsidirbantys atlyginmą tik džiaugiamės kad šitos nesamonės baigėsi.

Jura

Jura portretas
Labai teisingai padare-baigesi ponu dykinejimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių