Konkursas: kam atiteks „Metų gausios šeimos“ titulas?

Visos tris ir daugiau vaikų auginančios Lietuvos šeimos gali pretenduoti į „Metų gausios šeimos“ titulą. Tokį konkursą ketvirtą pavasarį iš eilės organizuoja Lietuvos gausių šeimų organizacija. „Gausios šeimos diena“ šiemet rengiama gegužės 11 dieną, o registruotis konkursui šeimos kviečiamos iki gegužės 1 dienos.

Lietuvoje tris ir daugiau vaikų auginančių šeimų yra daugiau kaip 40 tūkst. Pasak Lietuvos gausių šeimų asociacijos vadovės Angelės Kostogrizienės, šis tradicinis kasmetis apdovanojimas – būdas išreikšti pagarbą gausioms, darnioms ir stiprioms Lietuvos šeimoms.

„Apdovanodami „Metų gausią šeimą“ skatiname dideles šeimas didžiuotis savimi, toliau augti ir rodyti pavyzdį visuomenei. Tai yra didelė vertybė, kurią siekiame ne tik įvertinti, bet ir skleisti kitiems. Šiemet tikimės, jog šventėje sulauksime per 70 šeimų iš visos Lietuvos,“ – teigė A. Kostogrizienė.

Kandidatūras šeimos gali siūlyti savarankiškai arba būti siūlomos artimųjų, įvairių organizacijų. Šeimų aprašymus, kuriuose turi būti aiškiai ir išsamiai pristatomi jų nariai, organizatoriai iki gegužės 1 dienos kviečia pateikti elektroniniu paštu vilnius@gausiseima.lt. Aprašyme turi atsispindėti šeimos išskirtinumas bei priežastys, kodėl būtent ji yra verta „Metų gausios šeimos“ titulo.

Šeimą nugalėtoją išrinks ir apdovanos Lietuvos gausių šeimų asociacija ir bankas „Bigbank“. Pagrindinį dėmesį iniciatyvos autoriai skirs šeimų aprašymams, kuriuose turi atsispindėti šeimos narių darna, pagarba ir meilė vienas kitam, įvairūs pasiekimai, visuomenei naudinga veikla. Organizatorių teigimu, šis renginys – tai socialinė iniciatyva atkreipti dėmesį į pavyzdingas gausias Lietuvos šeimas ir skatinti visuomenę ne tik kurti šeimas, bet ir auginti daugiau vaikų.

Gegužės 11 dieną visos gausios šeimos kviečiamos atvykti į Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyksiančią šventę, kurioje bus paskelbta ir apdovanota šeima-nugalėtoja bei vyks kitos pramogos. Tą dieną panašios šventės vyks ir Latvijoje bei Estijoje, o Lietuvos gausių šeimų asociacija teigia sieksianti, kad antras gegužės šeštadienis būtų oficialiai įregistruotas kaip gausios šeimos diena.

Pernai „Metų gausios šeimos“ titulas atiteko Jonkų šeimai iš Skuodo rajono, auginančiai aštuonis vaikus. Šeima apdovanota 2 tūkst. litų prizu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
100proc garantuoju kad visvien niekada nelaimes eiline seima o bus atrinkta pazystamu ar giminaiciu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių