Biržų rajono valdžiai pakeisti lemputę – per brangu

Kai kurie Biržų rajono miesteliai skendi tamsoje. Seniūnijų atstovai sako, kad pakeisti lemputes šviestuvuose kainuoja brangiau negu jas nupirkti.

Biržų valdžia į seniūnų skundus nereaguoja, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.
Vienos Vabalninko gatvės gyventojai sako tamsiais žiemos rytais ir vakarais skendintys tamsoje, mat gatvėje šviečia vos vienas kitas šviestuvas.

„Čia rytais tik viena lempa dega, ten toliau yra dar viena ir viskas. Daugiau jokių šviesų nėra. Ir vakare labai tamsu“, – skundžiasi Biržų rajono Vabalninko gyventoja Rima Šukienė.

Seniūnijos atstovai sako daugelį šviestuvų pakeitę dar vasarą, tačiau dėl vieno ar kelių perdegusių specialios technikos kviestis neketina – taupo.

„ Už kilometrus sumokėsime 150 litų, lempa kainuoja 18–25 litų, valanda už darbą – dar 100 litų. Matot, kas išeina? Aritmetika tokia: lempos, kuri kainuoja vidutiniškai 20 litų, pakeitimas kainuos 250 litų ir daugiau. Jau išeina absurdas“, – skaičiavo Biržų rajono Vabalninko seniūnijos specialistas Vitalijus Remeika.

Pasak seniūnų, anksčiau šviestuvus sutvarkydavo pigiau – lemputę pakeisdavęs seniūnijos elektrikas arba ūkininkas su savo technika. Pasikeitus įstatymui ir dėl darbų saugos, taip daryti nebegalima.

Nors iki 100 tūkst. litų viešuosius pirkimus, kas tvarkys šviestuvus, seniūnijos vykdo pačios, seniūnai ne kartą prašė savivaldybės padėti, nes tam trūksta lėšų.

„Jeigu jau perdega, reikia kviestis, o ką padarysi, tokia realybė. Aišku, įkainiai yra dideli, turbūt visos Lietuvos mažųjų miestelių tokia problema. Konkurencija bokšteliam yra maža, įkainiai yra dideli. Gerai, jeigu gauni už 100 litų valandai“, – teigė Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Džėja.

Valdžios atstovai nežada seniūnijoms padėti pakeisti lempučių. Esą tai – jų pačių reikalas, todėl žmonėms tamsiais vakarais belieka dažniau dairytis į mėnulį.


Šiame straipsnyje: elektragatvių apšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių