A.Merkel atšaukė vizitą į Lietuvą (papildyta)

Vokietijos kanclerė Angela Merkel dėl sudėtingos vidaus politikos situacijos atšaukė vizitą į Lietuvą.

Anot ambasados, po šio žingsnio antradienį vyks skubūs koordinaciniai susitikimai, kurie reikalauja, kad kanclerė būtų Berlyne.

"Premjeras apgailestauja, kad kanclerei neatvykus nepavyks aptarti labai svarbių regionui temų, bet tikisi, kad ateityje progų bus daugiau. Premjeras įsitikinęs, kad forumo sudėtis išlieka pakankamai stipri", - BNS sakė premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius.

"Esame apie tai informuoti, prezidentė supranta sudėtingą situaciją Vokietijoje ir linki kanclerei sėkmės sprendžiant vidaus problemas", - BNS antradienį sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Vokietijos ambasada Lietuvoje pranešė, kad Vokietijai Baltijos šalių viršūnių susitikime atstovaus Vokietijos užsienio reikalų ministerijos valstybės ministras Werner Hoyer (Verneris Hojeris).

"A.Merkel turėjo skubiai atšaukti šiandien po pietų planuotą kelionę į Vilnių. Dėl vakarykščio netikėto Vokietijos Federalinio prezidento prof. dr. Horsto Koehlerio atsistatydinimo šiandien vyks skubūs koordinaciniai susitikimai, kurie reikalauja, kad Federalinė Kanclerė būtų Berlyne", - pranešė ambasada.

Jos pranešime pabrėžiama, kad vizitas atšauktas dėl šalies vidaus politinių aplinkybių. "Numatyti Federalinės kanclerės susitikimai su Lietuvos prezidente Grybauskaite ir Lietuvos ministru pirmininku įvyks pasitaikius kitai progai", - sakoma ambasados pranešime.

A.Merkel Lietuvoje Vilniuje būtų dalyvavusi Baltijos jūros valstybių viršūnių susitikime, susitikusi su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Andriumi Kubiliumi, dalyvavusi viršūnių susitikimo dalyvių vakarienėje.

Tačiau Vokietijos prezidento Horsto Köhlerio pirmadienį pareikštas atsistatydinimas iš prezidento pareigų sujaukė A.Merkel planus.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad į "Baltijos Davosu" vadintą susitikimą pranešė neatvyksiantys ir Rusijos premjeras Vladimiras Putinas bei Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.


Šiame straipsnyje: MerkelPutinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių