A.Kubilius nemano, kad koalicija vertins A.Valinską

Premjeras Andrius Kubilius nėra tikras, kad valdantieji politiškai vertins Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovo Arūno Valinsko leksiką.

"Koalicijoje nesvarstėme partnerio kalbų. Aš asmeniškai esu sakęs, kad tai, kaip jis kalbėjo, yra neišmintinga, todėl jam vertėtų vyriškai atsiprašyti", - ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras, paklaustas, kaip vertina Prezidentės Dalios Grybauskaitės tą pačią dieną išsakytą reikalavimą koalicijai politiškai įvertinti A.Valinsko praėjusios savaitės demaršą. Valstybės vadovė tvirtino pati neketinanti asmeniškai vertinti TPP pirmininko apie ją ištartų žodžių apie "įžeistą bobą" ir "namų šeimininkę". Tačiau Prezidentė nekonkretizavo, kaip koalicija turėtų "politiškai įvertinti" A.Valinską.

A.Kubilius ketvirtadienį sakė supratęs, kad TPP vadovas jau yra atsiprašęs valstybės vadovės už savo netinkamą retoriką. Todėl esą nera reikalo jo dar papildomai svarstyti koalicijoje.

"Nemanau, kad žmogaus elgesį turėtų vertinti politinės institucijos politiniame lygmenyje. Tai jo paties asmeninis veiksmas, jo paties asmeninis apsisprendimas", - teigė premjeras.

A.Valinskas įžeidžiamai apie Prezidentę prasitarė po to, kai ši skeptiškai atsiliepė apie jo kandidatūrą į kultūros ministrus. Po šio išsišokimo TPP nusprendė teikti premjerui ir valstybės vadoveiį šias pareigas skirti operos dainininką Deividą Staponkų.

Tačiau apie šią kandidatūrą A.Kubilius atsiliepė atsargiai. "Ne ambicijų, bet atsakomybės aspektu vertinu D.Staponkaus kandidatūrą. Manau, kad jam reikėtų didesnės valstybinio darbo patirties, stambesnių projektų valdymo patirties. Gal jam būtų naudinga pirmiau pabandyti save ne tokiose atsakingose pareigose, kad ir toje pačioje Kultūros ministerijoje", - tvirtino premjeras.

Jis leido suprasti, kad su TPP bus tariamasi dėl galimų kitų kandidatų į kultūros ministrus. "Svarstysime, tarsimės ir esu tikras, kad rasime tinkamus sprendimus", - pastebėjo A.Kubilius.

Pasak Vyriausybės vadovo, dabar nebus skubama keisti kultūros ministro, kurį laiką tariantis dėl tinkamos kandidatūros į šias pareigas. Su tuo esą sutinka ir TPP.

Dabartinis Kultūros ministerijos vadovas Remigijus Vilkaitis, kuriuo TPP pareiškė politinį nepasitikėjimą, pasak premjero, dar nėra įteikęs atsistatydinimo pareiškimą. A.Kubilius pabrėžė, kad esamo ministrio atleidimo ir naujojo paskyrimo klausimai "bus svarstomi kompleksiškai, kartu".

Paklaustas, ar kultūros ministru nebus siūlomas dabartinis Lietuvos radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, premjeras nusijuokė: "Visokio čia humoro pasitaiko, kai aptarinėjame tuos klausimus..."


Šiame straipsnyje: ValinskasVilkaitisStaponkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių