A.Kubilius: Lietuvoje įsivyravo išlaikytinių mentalitetas

Vyriausybė antradienį nusprendė paskirstyti visoms savivaldybėms papildomus 150 mln. litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas yra sakęs, kad šios lėšos skiriamos socialinėms išmokoms, kompensacijoms ir paramai mokiniams.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Finansų ministerijos parengtą nutarimą, socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti ir mokėti skirta beveik 149,2 mln. tūkst. litų, socialinei paramai mokiniams teikti - 816 tūkst. litų.

Ministerijų teigimu, papildomas lėšų poreikis socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti bei mokėti 2010 metais sudaro gerokai daugiau nei siūloma skirti šiuo metu - beveik 240 mln. litų.

Anot premjero Andriaus Kubiliaus, "savivaldybės visada nori daugiau", bet valstybė neturi galimybių pridėti trūkstamus 90,8 mln. litų.

"Savivaldybės visada nori daugiau, bet ir jos galėtų, man atrodo, atidžiau pasižiūrėti, kaip tos pašalpos yra skirstomos, o ne tik galvoti, kad jų atsakomybė yra vien tiktai tuos pinigus išdalinti. (...). Per 20 metų Lietuvoje, man atrodo, susikūrė per daug tokio išlaikytinių mentaliteto, kai kas bando piktnaudžiauti ir nesąžiningai pasinaudoti valstybės parama", - sakė ministras pirmininkas.

A.Kubilius tikino, kad sprendimas skirti savivaldybėms 150 mln. litų - geras ir tinkamas.

"Vyriausybė kokį sprendimą šiandien priima - geras sprendimas, tinkamas sprendimas, ir jis nėra lengvas - pinigų pakelėse nesimėto, ir Vyriausybė neturi galimybių tiesiog išeiti kur nors į laukus ar miškus ir tuos pinigus surinkti. Tai reiškia, kad tie pinigai paimami iš kitų sričių ir skiriami šiai sričiai", - kalbėjo premjeras.


Šiame straipsnyje: savivaldybėsAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių