Gaisro židiniai Ukrainos šaudmenų sandėlyje likviduoti

  • Teksto dydis:

Ukrainos gynybos ministerija antradienį informavo, kad gaisro židiniai Gynybos ministerijos 6-ojo arsenalo sandėliuose šiaurinėje Černigovo srityje buvo lokalizuoti.

„14 val. gaisro židiniai buvo lokalizuoti. Sprogimai darosi mažiau intensyvūs, virš sandėlių teritorijos tvyro dūmai, girdimi pavieniai sprogimai“, – nurodoma ministerijos interneto svetainėje.

Ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas nurodė, kad pranešimas apie sprogimus 6-ajame arsenale, kuriame laikoma apie 88 tūkst. tonų šaudmenų, gautas 3 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

Evakuota tūkstančiai gyventojų

Ukrainos kariškiai pranešė, kad antradienį paryčiais užsiliepsnojus dideliam šaudmenų sandėliui šiaurinėje Černigovo srityje aplinkinėse teritorijose apribotas antžeminis susisiekimas ir nukreipti lėktuvų skrydžiai, taip pat evakuota apie 12 tūkst. gyventojų.

Į įvykio vietą išvyko Generalinio štabo viršininkas ir Ukrainos premjeras Volodymyras Hroismanas.

Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos tinklalapyje paskelbtame vaizdo įraše matyti virš karinio komplekso kylantys dūmai ir girdėti duslūs sprogimai.

Prezidentas Petro Porošenka sušaukė saugumo pajėgų vadovų pasitarimą ir pažadėjo suteikti gyventojams visą reikalingą pagalbą, jo atstovas pranešė per „Facebook“.

Kariuomenės prokurorai pradėjo tyrimą dėl įtariamo pareigūnų aplaidumo, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Ukrainoje ir Rusijoje pasenusių šaudmenų atsargos, išlikusios nuo Sovietų Sąjungos laikų, dažnai tampa gaisrų ir sprogimų priežastimi.

Incidentas Ičnioje jau šeštas didelis Ukrainos kariuomenės šaudmenų sandėlių gaisras per pastaruosius trejus metus. Ukrainos pajėgos nuo 2014 metų šalies rytuose kaunasi su prorusiškais separatistais; šis konfliktas pareikalavo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.

2017 metų kovą didžiulis gaisras sukėlė sprogimų Balaklijos šaudmenų sandėlyje, esančiame Kijevo vyriausybės tebekontroliuojamoje Rytų Ukrainos regiono dalyje. Tąsyk vienas žmogus žuvo ir dar penki buvo sužeisti.

Ukrainos pareigūnai sakė, kad to incidento priežastis buvo „sabotažo aktas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Aiskus kremliaus teroristinis aktas, padedant vietiniams "bergams".

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
UŽ TAI MAFIJOZAI PASAULYJE IR ISLAMISTAI DŽIAUGIASI UKRŲ GINKLAIS ŠAUDYDAMI.O VAGYSČIŲ NE BUVO,VISKAS SUDEGĖ.

na

na portretas
kažkaip ten keistai, JAV ukrainiečiams skolina, už tuos pinigus prisiperkama ginklų, po to dega sandėliai ir jau ketvirtą kartą
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių