Turkijos policija paviešino pagrindinio išpuolio vykdytojo nuotrauką

  • Teksto dydis:

Turkijos policija sulaikė jau 12 asmenų, kurie įtariami susiję su išpuoliu Stambule, naktiniame klube, Naujųjų metų naktį. Užpuoliko toliau intensyviai ieško policija ir saugumo tarnybos.

Paviešinta vaizdajuostė ir nuotrauka vyro, kuris, pareigūnų duomenimis, ir yra užpuolikas, nušovęs 39-is žmones. Policija nepatikslina, kur ir kada šie kadrai buvo užfiksuoti, tačiau teigiama, kad Turkijos pareigūnai rado užpuoliko pirštų antspaudus.

Tuo metu nepaisant Turkijos valdžios mėginimų blokuoti su šiuo kruvinu įvykiu susijusios informacijos, vietos apžvalgininkai atkreipia dėmesį į tai, kad šis teroro išpuolis buvo labai gerai parengtas.

Nepaprastosios padėties sąlygomis gyvenančios Turkijos valdžia draudžia skelbti bet kokią informaciją apie sausio 1-ąją prabangiame Stambulo klube įvykdytas žudynes, bet vyriausybės atstovai patikino, kad pasprukti sugebėjęs teroristas turėtų būti greitai išaiškintas. Jau yra jo pirštų atspaudai ir pirmosios iš stebėjimo kamerų įrašų paimtos nuotraukos.

Turkijos televizija antradienį parodė vaizdo įrašą, kuriame galimas užpuolikas nusifilmavo Taksimo aikštėje. Neaišku, ar jis buvo įrašytas prieš skerdynes Stambulo klube „Reina“, ar po jų.

Tuo tarpu žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad išpuolio kaltininkas buvo vyras iš Centrinės Azijos. Laikraštis „Haber Turk“ nurodė, kad tas vyras greičiausiai priklausė Kinijos musulmonų uigūrų mažumai. Atsakomybę už šį kruviną išpuolį prisiėmė  „Islamo valstybės teroristai“.

Anot leidinio, jis atvyko į Konijos miestą Turkijoje su žmona ir dviem vaikais, o jo šeima buvo sulaikyta.

Turkijos saugumo ekspertai atkreipė dėmesį,  kad šį kartą tai nepanašu į radikalizuoto vienišiaus ataką. Labiau tikėtina, kad užpuolimas buvo gerai suplanuotas, nes  teroristas ne tik sugebėjo išžudyti daugybę žmonių, bet ir persirengti bei pasinaudodamas panika pabėgti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Siubas kokius monstrus žudikus"pagimdė" JAV ir vakarų noras nuversti neįtikusius Kadafį, Huseiną, Asadą. Dabar kenčia ES dėl kvailo sprendimo sugriauti Artimųjų Rytų psasaulį, nuversti vadovus bei apginkluoti teroristus kurios pavadino "sukilėliais".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių