Turkijoje per gaisrą moksleivių bendrabutyje žuvo 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Pietiniame Turkijos Adanos regione moksleivių bendrabutyje antradienį kilus gaisrui žuvo 12 žmonių daugiausiai – moksleivės, pranešė vietos pareigūnai.

Gaisras, pareigūnų teigimu, greičiausiai kilo dėl elektros gedimo. Liepsnos greitai išplito mediniame pastate, o panikos apimti jo gyventojai bandė išsigelbėti šokdami per langus.

Pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad dauguma asmenų žuvo, nes nesugebėjo atidaryti užrakintų priešgaisrinio išėjimo durų ir pabėgti iš viršutinių pastato aukštų.

Kovoti su gaisru į bendrabutį atvyko ugniagesių ir gelbėtojų tarnybos. Kai kurios pastato dalys dėl įgriuvusio stogo virto liepsnojančių nuolaužų krūva.

„Per gaisrą praradome 12 savo piliečių. 11 iš jų buvo moksleiviai, o vienas – mokytojas. 22 piliečiai sužeisti“, – Turkijos televizijai NTV sakė Adanos regiono gubernatorius Mahmutas Demirtasas (Machmutas Demirtašas).

„Remiantis pirminiais duomenimis, manome, kad gaisras kilo dėl elektros gedimo“, – sakė jis.

Naujienų agentūra „Dogan“ nurodė, kad visi 11 žuvusių moksleivių buvo mergaitės. Jų tapatybės dar neatskleistos, tačiau yra žinoma, kad visos joms buvo jaunesnės nei 14 metų.

Nelaimė įvyko Aladaho mieste Adanos šiaurėje, viename didžiausių urbanizuotų centrų Turkijos pietinėje dalyje.

Televizijos reportažuose buvo rodomas liepsnų apimtas trijų aukštų pastatas ir gaisrą mėginantys malšinti ugniagesiai.

M.Demirtasas nurodė, kad kai kurios išsigandusios moksleivės susižeidė, nes bandydamos išsigelbėti nuo gaisro iššoko pro langus. Jis pridūrė, kad niekas nepatyrė rimtų sužeidimų.

Gubernatoriaus teigimu, gaisras privačiame moksleivių bendrabutyje įsiplieskė apie 19 val. 25 min vietos (18 val. 25 min. Lietuvos) laiku, o užgesintas jis buvo po beveik trijų valandų.

M.Demirtasas atsisakė pakomentuoti prielaidas, kad priešgaisriniai išėjimai buvo užrakinti ir mokiniai negalėjo jais pasinaudoti.

Tačiau Adanos meras Huseyinas Sozlu (Chiusejinas Sezliu) sakė: „Pasirodo, priešgaisrinio išėjimo durys į laiptinę buvo užrakintos. Vaikai negalėjo jų atidaryti. Ten buvo rasta lavonų“, – sakė jis.

„Žinoma, vaikai būtų išgyvenę“, jei jie būtų galėję pabėgti evakuaciniais laiptais, sakė jis NTV.

„Nuo rytojaus gubernatoriaus biuras pradeda tyrimą“, – sakė jis.

Jis sakė, kad mergaitės buvo 11–14 metų amžiaus.


Šiame straipsnyje: Turkijažuvonelaimėsgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių