Virdžinijoje per beisbolo treniruotę pašautas JAV kongresmenas, šaulys – negyvas

  • Teksto dydis:

JAV Atstovų rūmų aukšto rango respublikonų narys Steve'as Scalise'as (Stivas Skalisas) ir dar keli žmonės buvo pašauti per beisbolo treniruotę Aleksandrijoje, Virdžinijos valstijoje, ruošiantis kasmetinėms įstatymų leidėjų varžyboms, ketvirtadienį pranešė vienas jo kolegų.

Pasak respublikono Mo Brookso (Mo Brukso), S. Scalise'ui kulka pataikė į klubą, per incidentą taip pat buvo sužeisti mažiausiai du teisėsaugos pareigūnai ir dar vienas Kongreso darbuotojas.

S. Scalise'as, kuris yra Respublikonų partijos tvarkdarys Atstovų rūmuose, „negalėjo paeiti. Jis bandė šliaužti iš vidinėje aikštelės dalyje esančios antrosios bazės į išorinę aikštelę, norėdamas pasprukti nuo šaulio, kol šis šaudė“, – sakė M. Brooksas.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) po šio išpuolio prieš Kongreso narį pareiškė esąs nuliūdintas.

„Mus labai nuliūdino ši tragedija“, – sakoma D. Trumpo pareiškime, kuriame dar pridurta, kad jis atidžiai stebi įvykius visai netoli JAV sostinės esančioje Aleksandrijoje, kur policija po šaudymo sulaikė tą šaulį.

„Mintimis ir maldomis esame kartu su Kongreso nariais, jo personalu, Kapitolio policininkais, kurie pirmieji reagavo į šaudymą, bei visiems nukentėjusiems“, – pažymima pareiškime.

JAV kongresmeną pašovęs vyras mirė

Jungtinėse Valstijos Kongreso narį respublikoną Steve'ą Scalise'ą (Stivą Skalisą) ir dar tris žmones per beisbolo treniruotę trečiadienį Aleksandrijoje, Virdžinijos valstijoje, šūviais sužeidęs vyras mirė nuo žaizdų, patirtų per susišaudymą su policija, pareiškė prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Daug žmonių galėjo žūti, jei ne didvyriški dviejų Kapitolio policijos pareigūnų veiksmai; jie sutramdė užpuoliką nors patys patyrė šautinių žaizdų per labai, labai brutalų išpuolį“, – sakė D.Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

begėdžiai JAV vadovai

begėdžiai JAV vadovai portretas
Tai JAV tikroji laisvė ir demokratija. Tegul jankiai pas save įveda demokratiją ir tik po to ją kitiems primeta.

...

... portretas
Kas ten šaudyt nemoka?.. :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių