Prie Japonijos susidūrė JAV minininkas ir prekinis laivas, dingo septyni amerikiečiai

  • Teksto dydis:

Septyni JAV eskadrinio minininko įgulos nariai dingo, o jų vadas buvo sužeistas šeštadienį per susidūrimą su Filipinuose registruotu konteineriniu laivu netoli Japonijos krantų.

Minininkas „USS Fitzgerald“ per šį incidentą buvo smarkiai apgadintas, į jo korpusą priplūdo vandens.

Kariškių pranešime sakoma, kad per susidūrimą buvo sužeistas laivo kapitonas Bryce'as Bensonas (Braisas Bensonas) ir du kiti jūreiviai.

„Du jūreiviai, taip pat įgulos vadas, buvo mediciniškai evakuoti iš „USS Fitzgerald“ į JAV karo laivyno ligoninę Jokosukoje dėl nubrozdinimų ir sumušimų, – nurodė kariškiai. – Dingę septyni jūreiviai; laivas ir Japonijos pakrančių apsauga jų tebeieško.“

Valdomomis raketomis apginkluotas JAV laivas ir prekinis laivas „ACX Crystal“ šeštadienį apie 2 val. 30 min. (penktadienį 20 val. 30 min. Lietuvos) laiku susidūrė netoli Idzu pusiasalio į pietvakarius nuo Tokijo, nurodė JAV karinės jūrų pajėgos ir Japonijos pakrančių apsauga.

„Šiuo metu ieškome dingusių asmenų“, – sakė vienas pakrančių apsaugos atstovas. Jis pridūrė, kad paieškos vykdomos remiantis informacija, pateikta JAV kariškių.

Iš oro nufilmuotame vaizdo įraše matėsi vienas sužeistųjų, gulintis ant neštuvų, ir vienas japonų gelbėtojas, keliamas į sraigtasparnį, pakibusį virš karo laivo.

Pakrančių apsauga pasiuntė ieškoti dingusiųjų penkis laivus, du lėktuvus ir specialiai parengtą gelbėtojų brigadą, nurodė tarnybos atstovas.

154 metrų ilgio „USS Fitzgerald“ bazuojasi Jokosukos bazėje Idzu pusiasalyje ir veikia Ramiajame vandenyne bei Japonijos jūroje.

Savo „Twitter“ pranešime JAV karinių jūrų pajėgų operacijų vadas admirolas Johnas Richardsonas (Džonas Ričardsonas) rašė: „Kai sužinosime daugiau informacijos, be abejo, pasidalysime ja su „Fitzgerald“ (įgulos narių) šeimomis ir, kai bus tinkama, su visuomene.“

„Visos mintys ir rūpestis – su „Fitzgerald“ įgulos nariai ir jų šeimomis“, – pridūrė jis.

„Ribota eiga“

Japonijos visuomeninio transliuotojo NHK vaizdo reportaže matėsi smarkiai sulamdyta „Fitzgerald“ dešiniojo borto dalis ties priekiniu antstatu. Per pramuštą skylę į korpusą tekėjo vanduo.

Ant laivo denio matėsi ištiestos oranžinės žarnos, o daugelis įgulos narių tikrino padarytą žalą.

NHK nurodė, kad minininkas, lydimas dviejų vilkikų, plaukia į Jokosuką.

„USS Fitzgerald“ buvo apgadintas dešinysis bortas virš ir žemiau vaterlinijos. Dėl susidūrimo įvyko dalinis (laivo korpuso) užliejimas“, – sakoma karinio laivyno pranešime.

Vienas JAV gynybos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad „jūreiviai pumpuoja vandenį“ iš užtvindytų laivo skyrių.

„Fitzgerald“ tebeplaukia savarankiškai, „nors jo eiga ribota“, pridūrė karinis laivynas.

Reportaže tai pat matyti nedaug apgadintas „ACX Crystal“ kairysis bortas ties pirmagaliu.

Iš 20 konteinerinio laivo įgulos narių nei vienas nenukentėjo, sakė kitas Japonijos pakrančių apsaugos atstovas. Jis pridūrė, kad šis laivas atskirai grįžta į Tokijo uostą.

„Tiriame šį įvykį, nes neturima išsamesnių detalių, įskaitant orų sąlygas tuo metu“, – nurodė atstovas.

Kaip rodo laivybos stebėjimo tinklapio „Marinetraffic“ duomenys, 222 metrų ilgio „ACX Crystal“ plaukia į Tokiją.

Šis laivas plaukioja su Filipinų vėliava, bet jo savininkė yra Japonijos laivybos milžinė „NYK Line“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima is Amerikos

Rima is Amerikos portretas
Filipinieciai ir kiti spalvotieji ( indai, kinieciai, juodziai, meksikieciai ) praktiskai nemoka vairuoti, tikras siaubas. Akivaizdu, kad ir su laivu vairavimu panasi situacija....

Lietuvis

Lietuvis portretas
Oho kiek psichinių ligonių rašo eikite geriau vaistus išgerti nei ant amerikiečių loje.

Anonimas

Anonimas portretas
galėjo ir visai nuskandint tuos amerikos pindosus,nes jie yra velnio tarnai ir juos išvis reikia nušluot nuo žemės paviršiaus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių