Prancūzijoje sužlugdytas teroro išpuolis: suimti septyni įtariamieji

  • Teksto dydis:

Strasbūre ir Marselyje Prancūzijos policija sulaikė septynis įtariamuosius ir užkirto kelią ruošiamam teroristiniam išpuoliui šalyje, pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministras Bernard’as Cazeneuve’as (Bernaras Kazenevas)

Septynių žmonių – iš Prancūzijos, Maroko ir Afganistano – suėmimas „mums leido užkirsti kelią ilgai planuotam teroro išpuoliui mūsų šalyje“, B. Cazeneuve'as sakė spaudos konferencijoje, kurią transliavo televizija.

Pasak ministro, tyrimas dar parodys, ar „sužlugdytas išpuolis buvo koordinuota ataka, kurio taikiniais vienu metu turėjo tapti keli šalies miestai“.

Prancūzijos kovos su terorizmu pareigūnai naktį iš šeštadienio į sekmadienį reidus rytiniame Strasbūro mieste ir pietiniame Marselyje atliko po aštuonis mėnesius saugumo tarnybų vykdyto tyrimo.

„Dėl rimtos informacijos šie areštai buvo būtini“, – AFP pabrėžė vienas šaltinis, pageidavęs neskelbti pavardės.

B. Cazeneuve'as susiejo šiuos suėmimus su reidais, kurie buvo atlikti prieš pat 2016 metų Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje liepą.

Šalyje vis dar galioja nepaprastoji padėtis, kuri buvo paskelbta pernai po „Islamo valstybės“ džihadistų išpuolių Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Pasak B. Cazeneuve'o, nuo metų pradžios dėl įtariamų ryšių su teroristiniais tinklais buvo suimta 418 asmenų.

Strasbūre sugriežtintas saugumas prieš netrukus turinčią prasidėti kalėdinę mugę. Vietos pareigūnai įspėja, kad iškilus rimtai grėsmei, mugė gali būti atidėta arba atšaukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
Pagarba,kad buvo uzkirstas kelias nevisprociams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių