Paryžiaus priemiestyje automobiliui įsirėžus į karius sužeisti šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Viename Prancūzijos sostinės priemiestyje užpuolikas trečiadienį automobiliu BMW įsirėžė į grupę karių prie jų kareivinių, šešis jų sužeidė ir paspruko, pranešė pareigūnai.

Užpuoliko motyvai kol kas nežinomi, tačiau, pareigūnų nuomone, jis tyčia taikėsi į karius. Nurodoma, kad incidentas, įvyko apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku.

Prancūzijos gynybos ministerijos teigimu, trys kariai buvo sužeisti sunkiai, tačiau jų gyvybėms grėsmės nėra.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, tie kariai priklausė 35-am pėstininkų pulkui ir tarnavo antiteroristinėje operacijoje „Sentinelle“, pradėtoje po 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdyto didelio išpuolio, siejamo su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Incidento liudininkai pasakojo matę, kaip BMW, kuriame buvo vienas asmuo, laukė akligatvyje šalia „Sentinelle“ karių kareivinių. Vienas policininkas nurodė, kad užpuolikas rėžėsi į grupę karių, ką tik išėjusių iš to pastato ir besirengusių vykti patruliuoti.

Pareigūnai tikrino stebėjimo kamerų įrašus iš gatvių, esančių netoli šiaurės vakarinio Paryžiaus priemiesčio Levalua-Perė rotušės, kad tiksliai nustatytų automobilį ir jo vairuotojo tapatybę.

Levalua-Perė meras Patrickas Balkany (Patrikas Balkani) pareiškė, kad ši „bjauri ataka“ buvo „akivaizdžiai tyčinis aktas“.

„BMW įsibėgėjo alėjoje (kur įsikūrusios kareivinės) ir rėžėsi į juos“, – sakė jis televizijai BFM.

P.Balkany teigė, kad automobilis „labai greitai įsibėgėjo, kai jie (kariai) ėjo iš“ savo kareivinių.

Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly (Florans Parli) trečiadienį pasmerkė šią ataką ir sakė, kad tai buvo „bailumo aktas“

Jos pranešime sakoma, kad šis incidentas „niekaip nesumažins karių ryžto tarnauti Prancūzijos žmonių saugumo labui“.

Įvykio vieta buvo aptverta, o trečiadienį ten nuvyko Paryžiaus policijos vadas ir regiono prokuroras.

Trečiadienio rytą Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) vadovavo jau anksčiau suplanuotam aukščiausio lygio saugumo pareigūnų susitikimui.

Sulaikytas įtariamasis

Prancūzijos saugumo pajėgos peršovė ir areštavo vyrą, įtariamą sąsaja su išpuoliu prieš grupę karių trečiadienį viename Paryžiaus priemiesčių, sakė naujienų agentūrai AFP saugumo pajėgų pareigūnas.

Vyras, apie 40 metų amžiaus, buvo sustabdytas greitkelyje šiauriau Prancūzijos sostinės toje transporto priemonėje, kuria buvo partrenkti keli kariai, sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: " tie kariai priklausė 35-am pėstininkų pulkui ir tarnavo antiteroristinėje operacijoje „Sentinelle“,.." - ką tie 'antiteroristai' gali apsaugot, jei patys nuo pavienio teroristo nesugeba apsigint?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių