Londone ritasi kraupių nusikaltimų banga: žinomo lietuvio pasakojimas

Portalo redakciją pasiekė informacija, kad šiais metais Londono gatvėse ritasi dar neregėto masto nusikaltimų banga – atliekami 56 tyrimai dėl žmogžudysčių. Kaip rašoma užsienio spaudoje, Londonas įvykdytų žmogžudysčių skaičiumi pirmą kartą pralenkė Niujorką.

Kiekvieną savaitę Londono spaudoje pasirodo po naują atvejį apie žmogžudystę. Vien praeitą savaitę šio miesto gatvėse buvo nužudyti keturi žmonės, du iš jų – paaugliai. Tarp aukų daugiausia jaunų juodaodžių vyrų, o toks didelis jaunų žmonių žmogžudysčių skaičius paskutinį kartą buvo tik 2007 - 2008 metais. Tais metais taip pat daugiausiai buvo žudomi juodaodžiai paaugliai, gyvenantys skurdžiuose rajonuose, rašo vice.com.

Pranešama, kad žiaurūs gatvės nusikaltimai privertė sustiprinti policijos akylumą ir teisę apieškoti žmones. Bent 35 iš visų pastarųjų nusikaltimų aukų mirė nuo durtinių žaizdų.

Liudininkas: mieste – chaosas

Londone gyvenantis dainininkas Mantas Vygantas susisiekė su portalu ir pranešė apie čia vykstančius neramumus. Jis pasakojo, kad šį rytą išėjęs į darbą buvo nemaloniai nustebintas – prie jo namų paryčiais įvyko susišaudymas. Visa prie jo namų esanti teritorija aptverta, čia stovėjo 6 – 8 policijos ekipažai. Vaikiną policininkai sustabdė, neleido praeiti: „Sunku net suskaičiuoti, kiek policininkų stovėjo, teko ieškoti alternatyvų, kaip nueiti į darbą“. Kol kas apie incidentą daug informacijos nėra, nepranešta ir apie tai, ar tąnakt kažkas nukentėjo.

Pokalbio metu dainininkas teigė, kad pastarosiomis savaitėmis nusikalstamumas Londone ryškiai padidėjo, tad policininkų gatvėse daugiau.

Nepaisant sustiprinto saugumo, pasak M. Vyganto, mieste gausu gaujų išsišokimų, kai kurie jų važinėja motoroleriais, užpuldinėja žmones, pravažiuodami griebia jų daiktus. Dar kiti praeivius net apipila rūgštimi.

„Siautėja ir labai jauni, 13-14 metų amžiaus vaikinai, ir jau sulaukę pilnametystės. Iš vaizdo įrašų spaudoje matosi, kad daugumą nusikaltimų vykdo į grupes susibūrę, bet ne pavieniai asmenys“, – pasakojo dainininkas.

Vyras pastebėjo, kad žmonės mieste ne tokie atsipalaidavę, stengiasi būti budresni, visus stebi, daugiau žvalgosi metro stotyse – ypač jei išgirsta keistus garsus, kai kažkas surinka ar net nusičiaudi. „Iš dalies baisu, bet gyvenimas nesustoja, vis tiek turime eiti į darbus, gyvename pagal tam tikrą režimą“, – sakė M. Vygantas.

Apie lietuvio papasakotą susišaudymą rašoma guardian-series.co.uk. Pranešama, kad Leytonstono rajone policininkai užtvėrė kelius, nes gavo pranešimą apie šūvius. Gyventojai pranešė apie šūvius ankstų rytą, apie 2.30 val. Kol kas nėra gauta pranešimų apie nukentėjusiuosius, vykdomas tyrimas. Taip pat teigiama, kad įvykio kaltininkai nežinomi ir sulaikytų asmenų nėra.

Norite pasidalyti savo istorija? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.no

.no portretas
neįtikėtina, bet tas pats ir Stoholme... Apie tai rodė norvegų TV . Vienas švedas pasakojo, kad dabar ten lengviausia nusipirkti ginklą ir narkotikų, kasdieniniai susišaudymai bei žmogžudystės...

kodel spauda raso tik negatyva,kiek galima

kodel spauda raso tik negatyva,kiek galima portretas
neturit temu apie ka rasyt visai nerasykit nusibodot .

Onute

Onute portretas
Tai dėl to, kad paaugliai yra visiškai nebaudžiami.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių